Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Mladý basketbalista nastřílel v univerzitním zápase 138 bodů

Grinnell - Mimořádný střelecký večer prožil v americké univerzitní soutěži NCAA basketbalista Jack Taylor, který dal v jediném soutěžním utkání 138 bodů. Spotřeboval na to celkem 108 pokusů z pole. Jeho tým Grinnell porazil v divokém duelu Faith Baptist Bible 179:104.

Jack Taylor (vlevo) během rekordního zápasu
zdroj: Youtube

Taylor proměnil 27 ze 71 střel za tři body a celkem uspěl při 52 pokusech ze hry. Navíc přidal sedm úspěšných trestných hodů z deseti, na palubovce strávil 36 minut. "Měl jsem pocit, že všechno, co zvednu, spadne do koše. Ve druhém poločase byla fáze, kdy jsem dal sedm nebo osm trojek za sebou. Doteď jsem to ještě pořádně nepochopil," řekl Taylor.

Hvězda New Yorku Knicks Carmelo Anthony nad výkonem mladíka užasl. "Nikdy jsem nic takového neslyšel, to je jako z počítačové hry," prohlásil nevěřícně. "Jak můžete vystřelit stokrát za zápas?" dodal. Jeho týmový kolega Raymond Felton jen konstatoval: "Musel ho pěkně bolet loket."

Dosavadním rekordem sledované americké basketbalové soutěže bylo 113 bodů Clarence Francise za Rio Grande College proti Hillside v roce 1954. V profesionální NBA padla stobodová hranice pouze jednou, legendární Wilt Chamberlain nastřílel za Philadelphii v březnu 1962 rovných 100 bodů do koše New York Knicks. Oba tyto zápisy však byly dosaženy ještě před zavedením tříbodové čáry.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články