Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Novopečená česká kapitánka věří, že tým časem dozraje

Při svém reprezentačním kapitánském debutu Renáta Březinová nastřílela v úvodu kvalifikace proti Bělorusku 14 bodů. Ani to však lvicím k vítězství nestačilo. I přes snaživý výkon mladého týmu český výběr pod vedením trenéra Štefana Svitka padl v hale Královka se čtvrtým celkem z posledního ME 60:66. Březinová přesto ocenila na mladém českém výběru bojovnost a věří, že se tým bude dál zlepšovat.

Renáta Březinová
zdroj: ČTK autor: Krumphanzl Michal

"Trochu jsme vyhořely na obraně pod košem. První poločas jsme se soupeřem držely krok, ale pak nám chyběla asi zkušenost. Chtěly jsme se zaměřit na Bentleyovou, jenže jsme si nestihly pomáhat ze slabé strany. Dostaly jsme body od Papovové, která trefila čtyři trojky ze čtyř pokusů, a to zabolelo," řekla Březinová na adresu běloruské hráčky, jež byla s 25 body nejlepší střelkyní zápasu.

Jednatřicetiletá Březinová se stala kapitánkou po Romaně Hejdové, která se v poločasovém programu rozloučila stejně jako Kateřina Elhotová a Lenka Bartáková s kariérou. Jako novou týmovou lídryni ji určil sám trenér Svitek.

"Přišel za mnou a oznámil mi to na tréninku před zápasem," usmála se Březinová. Před zápasem si vzala řeč a chtěla tým nabudit. "Snažila jsem se holky vyhecovat s tím, že ony musí a my můžeme. Že je to o naší bojovnosti a musíme to urvat. Holky pak bojovaly, takže pochvala tam bude," uvedla rodačka z Rychnova nad Kněžnou.

Je nám líto, video expirovalo.
Češky v úvodu kvalifikace ME podlehly Běloruskám 60:66

Vedle 14 bodů, čtyř doskoků a dvou asistencí se blýskla třemi trojkami. "Hraju sice na pozici čtyři, ale obecně se ví, že střílím hodně za tři body. Padalo to tam, ale mohlo toho spadnout ještě víc," řekla. Dvě trojky jí vypadly z obroučky.

Roli kapitánky brala jako poctu. "Jsem šťastná, že jsem to po Romče přebrala jako další nejstarší, ale mrzí mě, že jsme prohrály. Je to škoda. Na druhou stranu jsme hrály proti zkušenému týmu, který byl čtvrtý na mistrovství Evropy. O šest bodů je to pořád solidní výsledek a věřím, že se budeme časem stále zlepšovat," hodnotila.

Další utkání sehrají české reprezentantky v neděli na hřišti Irska, které prohrálo úvodní duel skupiny I s Nizozemskem 60:82. "Proti Irsku jsem nikdy nehrála a vůbec si to nedovedu představit. Uvidíme tedy, co trenéři naskautují a jaký herní styl Irky hrají. Zatím nevím, co můžeme čekat, ale samozřejmě bychom tam měly vyhrát," dodala jasně Březinová.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články