Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Proti Španělsku můžeme jen překvapit, říká "žolík" Šiřina

Kluž - Důležitým faktorem vítězství českých basketbalistů nad Rumunskem 83:68 byl v úvodním duelu mistrovství Evropy Jakub Šiřina. Rozehrávač Opavy absolvuje svůj druhý šampionát, ale doposud v národním týmu spíše paběrkoval. Proti domácí reprezentaci nicméně strávil na hřišti patnáct minut a přinesl z lavičky důležitý impuls. Před druhým zápasem proti Španělsku si uvědomuje sílu obhájce titulu, ale předem poražený se necítí. Přímý přenos utkání Česko - Španělsko sledujte od 16:35 na ČT sport a webu ctsport.cz.

Jakub Šiřina (číslo 13) v utkání proti Turecku
zdroj: ČTK autor: Vondrouš Roman

"Tolik minut jsem nečekal, ale já musím být neustále připraven. Ať je to na minutu nebo na patnáct. Jsem rád, že jsem mohl přispět k výhře. Hlavní je však týmový úspěch," odmítal střelec sedmi bodů Šiřina chválu.

Poklonu mu ovšem vysekla i největší hvězda Tomáš Satoranský. "Kuba odehrál asi nejlepší střetnutí, ve kterém jsem ho kdy v národním týmu viděl. Byl agresivní. Je třeba, aby také cítil zodpovědnost za mužstvo," ocenil spoluhráče Satoranský.

Podobná slova Šiřinu potěšila. Zvláště od hráče, který Čechy dovedl k výhře 20 body, 13 doskoky a 6 asistencemi. "Ne nadarmo hraje Tomáš NBA a znovu ukázal, jak velkým hráčem je. Je to opravdový lídr a jsme rádi, že tu je a odvádí skvělé výkony," vrátil kompliment.

K velmi dobrému výkonu pomohlo devětadvacetiletému rozehrávači první vydařené střídání. "Úvod se mi povedl. Dal jsem nájezd, šestky a pak je sebevědomí lepší. I trenér měl ve mně větší důvěru," popsal Šiřina.

"Byl to nesmírně důležitý vstup do turnaje. Začátek byl trochu nervózní, nepadly nám tam otevřené střely, zatímco oni skórovali v posledních vteřinách útoků. V poločase jsme si řekli, že nám to začne padat a že jim naopak střelba nemůže vydržet. Když jsme si vytvořili desetibodový náskok, už se hrálo lépe. A pohlídali jsme si to," dodal k úvodnímu klání.

Teď na něj a zbytek týmu čeká výrazně těžší výzva - poprat se s obhájci titulu ze Španělska. "Půjdeme do utkání s čistou hlavou. Můžeme jen překvapit. Porveme se o co nejlepší výsledek," slíbil Šiřina. "Pro nás jsou každopádně důležitější zápasy s Maďarskem a Černou Horou. Se soupeři, s nimiž se můžeme měřit. Ale i proti Španělsku to zkusíme," zakončil.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články