Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Lin s Hardenem zařídili první domácí prohru Knicks v sezoně

New York - Basketbalisté New Yorku Knicks po deseti zápasech poprvé doma v této sezoně NBA prohráli a velký podíl na tom měl jejich bývalý hráč. Jeremy Lin totiž v létě zamířil do Houstonu právě z New Yorku a v pondělí se 22 body podílel na jejich porážce 96:109.

Jeremy Lin v dresu Houstonu
zdroj: ČTK/AP

"Lin hrál to, co se od něj očekává. Přejeme mu jen to nejlepší, krom zápasů, kdy hraje proti nám," řekl trenér Knicks Mike Woodson, který doma prohrál teprve druhý zápas od jarního příchodu k newyorskému celku. Na Houston ale nestačil už podruhé v sezoně.

Rockets během duelu vedli až o 27 bodů a zvlášť ve druhé čtvrtině soupeře drtili. New York, stále bez zraněného lídra Carmela Anthonyho, prohráli tento úsek 11:27. Objev uplynulé sezony Lin se při návratu do Madison Sqaure Garden blýskl stejně jako James Harden, jenž měl ještě o šest bodů více a deset doskoků. New York střelecky vedl nováček Chris Copeland, který si zlepšil osobní rekord na 29 bodů.

Oklahoma si poradila se San Antoniem 107:93 a zvítězila už pojedenácté v řadě. Odrazila se k výhře ve třetí čtvrtině, po níž si vybojovala náskok 18 bodů. Mužem zápasu byl Serge Ibaka s 25 body a 17 doskoky. Russel Westbrook přidal 22, Kevin Martin 20 a Kevin Durant 19 bodů.

Na druhé místo Západní konference se vyhoupli Los Angeles Clippers, kteří v Detroitu uspěli 88:76 a prodloužili vítěznou šňůru na deset utkání. Vyvážený útok Clippers vedli Blake Griffin a Jamal Crawford s 15 body.

Výsledky:

Detroit - LA Clippers 76:88, Memphis - Chicago 80:71, New York - Houston 96:109, Oklahoma City - San Antonio 107:93, Orlando - Minnesota 102:93, Phoenix - Sacramento 101:90.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články