Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

LeBron James: Nikdo neví, jestli to ještě někdy bude jako dřív, ale musíme jít dál

Basketbalová NBA se chystá dohrát ročník v uzavřeném komplexu v Disney Worldu na Floridě. Tam už také týmy trénují v takzvané bublině. Za přísných bezpečnostních opatření si našel čas na média i LeBron James z Los Angeles Lakers, jedna z největších hvězd soutěže.

Je nám líto, video expirovalo.
LeBron James se po pauze ukazuje v dobré formě

Pětatřicetiletý basketbalista, který byl čtyřikrát vyhlášený nejužitečnějším hráčem NBA, odpovídal ve vyhrazené místnosti novinářům, kteří museli dodržovat šestimetrové rozestupy, což kontrolovala zvuková čidla.

"Každý se stále ptá, jak se v takové bublině žije," zamyslel se James při otázce na snahu o odříznutí hráčů od okolního světa, aby se vyvarovali možné nákaze covid-19. "Já jen říkám, že je rok 2020 a v něm není nic normálního a nikdo netuší, jestli to vůbec ještě někdy bude jako dřív. A tak se tomu přizpůsobíte a jdete dál. To je to, o čem je celý život," dodal.

Basketbalista přiznal, že nejvíc mu během karantény chyběla matka. "Bylo to poprvé v životě, co jsem ji tak dlouho neviděl. To bylo pro mě extrémní," řekl s tím, že se s matkou od začátku pandemie setkali poprvé až v červnu.

James se také zmínil o Johnu Lewisovi, ochránci občanských práv, který před pár dny zemřel. "Mně a celé černé Americe ukázal, že se nikdo nemusí bát konfliktu – protože jen to může přinést změnu," řekla hvězda zámořské soutěže.

V jeho vzpomínkách stále pevně zůstává i Kobe Bryant, jenž zahynul před časem při pádu vrtulníku, když letěl se svou dcerou a její kamarádkou na jejich zápas. "Není den, abych si na něho nevzpomněl, stejně jako celá liga," konstatoval.

Po několika minutách rozhovor skončil a James společně s ostatními v týmu LA Lakers nastoupili do autobusu, jenž je odvezl zpět do hotelu. Mezitím se hala uklidila a vydezinfikovala, protože následoval trénink hráčů Houstonu.

NBA, která je přerušená od března, by měla bez diváků znovu začít 30. července.

Zdroj
LA Times, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články