Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín UEFA

Lakers zvítězili až na třetí pokus

Los Angeles - Basketbalisté Los Angeles Lakers odehráli na úvod zkrácené sezony NBA tři zápasy ve třech dnech, až v tom posledním se ale radovali z prvního vítězství. V úterý doma porazili Utah jednoznačně 96:71 a povedlo se jim tak vyhnout nejhoršímu startu do ligy za posledních 33 let. Lví podíl na tom měli Kobe Bryant s 26 body a Pau Gasol, který k 22 bodům přidal devět doskoků a pět bloků. Utah nastoupil poprvé od roku 1988 bez trenéra Jerryho Sloana, jehož na lavičce nahradil Tyrone Corbin.

Los Angeles Lakers - Utah Jazz
zdroj: ČTK/AP

V napínavém utkání na Floridě zvítězilo Miami nad Bostonem 115:107. Klíčem k výhře byla pro domácí druhá čtvrtina, v které soupeři nastříleli 39 bodů. Miami vedlo až o 17 bodů, ale Celtics v poslední čtvrtině začali bránit zónově, s čímž měli hráči Heat problémy. "Naši hru proti zóně určitě vylepšíme," řekl po utkání trenér Miami Erik Spoelstra.

Boston se dokonce soupeři přiblížil až na tři body, ale domácí tým v rozhodujících chvílích podržel nečekaný hrdina. Nováček Norris Cole v poslední části nastřílel 14 ze svých 20 bodů. Tradiční miamské hvězdy LeBron James (26 bodů) a Dwayne Wade s 22 body zahrály opět skvěle, ale důležité koše v koncovce dával právě Cole. Boston táhl zkušený ostrostřelec Ray Allen, který trefil šest trojek a dostal se na 28 bodů.

Neúspěšnou stíhací jízdu předvedla i Minnesota v Milwaukee. Timberwolves prohrávali už o 20 bodů, ale dvě minuty před koncem se přiblížili na rozdíl jediného koše. Víc už jim ale soupeř nedovolil. Milwaukee zvítězilo 98:95, na čemž se podíleli zejména Brandon Jennings s 24 body a překvapivě také nováček Jon Leuer, který dal 14 bodů a v koncovce předvedl důležitou tříbodovou akci. Sledovaný nováček v dresu Minnesoty Ricky Rubio si za 27 minut připsal šest bodů, čtyři asistence a tři doskoky.

Atlanta v New Jersey deklasovala domácí mužstvo 106:70. Hawks předvedli týmový výkon, hned šestice hráčů nastřílela 11 nebo více bodů. New Jersey porazilo v prvním utkání sezony Washington, ale proti Atlantě se Nets vůbec nedařilo. Domácí trefili jen 22 z 71 střel a připsali si pouhých devět asistencí.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články