Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Krejčí se po sezoně podrobil plánované artroskopické operaci kolena

Basketbalista Vít Krejčí z Oklahomy se bezprostředně po skončení své první sezony v NBA podrobil artroskopické operaci levého kolena, které si před rokem a půl vážně zranil. Zákrok byl plánovaný a podle prohlášení klubu Thunder ho jednadvacetiletý český rozehrávač podstoupil v úterý v Los Angeles.

Vít Krejčí
zdroj: Reuters autor: Chris Nicoll

Krejčí si v levém koleně v září 2020 při zápase za Zaragozu ve španělské lize přetrhl přední zkřížený vaz i poškodil oba menisky. O dva měsíce později byl draftován do NBA. Vybral si ho Washington, který ale vzápětí českého reprezentanta vyměnil do Oklahomy.

Loni v říjnu Krejčí po dlouhé léčbě kolena v zámořské lize debutoval. V sezoně odehrál 30 zápasů, posledních osm v základní sestavě, a v neděli na závěr základní části si 16 body proti Los Angeles Clippers vylepšil střelecký rekord.

První ročník v NBA zakončil s průměry 6,2 bodu, 3,4 doskoku a 1,9 asistence. K postupu do play-off měl s Oklahomou daleko.

Už v březnu Krejčí avizoval, že ho po sezoně čeká chirurgický zákrok, aby se koleno vyčistilo a zkontrolovalo.

Otevřené nechával své působení v reprezentaci, kterou čeká kvalifikace o postup na mistrovství světa a zářijový evropský šampionát.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články