Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v půlmaratonu

Krejčí se cítí každý den lépe, návrat na palubovku ale nechce uspěchat

Vít Krejčí se zase přiblížil návratu na palubovky. Talentovaný rozehrávač, který byl před necelým půl rokem draftován jako pátý Čech do NBA, již několik měsíců rehabilituje s kolenem v týmu Oklahomy Thunder a po zářijovém přetržení křížového vazu vidí své aktuální zatížení na 80 procentech. Comeback však nechce na úkor zdraví uspěchat.

Basketbalový reprezentant Vít Krejčí
zdroj: ČTK autor: Josef Vostárek

"Nejprve jsem v prosinci začínal střelbou bez pohybu. Od té doby se ale cítím každý den lépe, začal jsem zvládat střelbu z pohybu, dribling a teď děláme základní systémy a rychlé protiútoky. Není to ještě na 100 procent, jsem asi zhruba na osmdesáti, ale je to stále lepší. Do hry pět na pět je však ještě hodně času a nechceme to uspěchat," řekl Krejčí v rozhovoru pro ČTK a Radiožurnál.

Dvacetiletý reprezentant byl do zámořské soutěže vybrán jako 37. hráč v pořadí Washingtonem Wizards a následně vyměněn do Oklahomy. Bývalý tým Kevina Duranta či Russella Westbrooka ho pak i v lednu zapsal na soupisku farmářského týmu Oklahomy Blue pro G-League.

Krejčí je v každodenním kontaktu s trenérem Markem Daigneaultem a jeho asistenty. "S hlavním trenérem mluvím skoro po každém zápase a vždy se bavíme o tom, co jsem viděl. Podobně to rozebíráme i u videa s asistenty. Je super, že se i takhle učím o hře, protože basket je tu úplně jiný," přiznal hráč, jenž naposledy působil ve španělské Zaragoze.

Doba jeho rekonvalescence se už v době zranění odhadovala na osm až 12 měsíců. Nicméně Oklahoma si ho vybrala právě s plánem, že by s ním mohla počítat pro příští ročník NBA. Krejčí proto zůstává trpělivý.

"Plán na příští sezonu ještě není, takže se nyní soustředím hlavně na rehabilitaci a uvidíme, co dál. Dohodli jsme se, že je zatím zbytečné plánovat, protože nejdůležitější je stoprocentně rehabilitovat a až teprve pak uděláme nějaká rozhodnutí," uvedl rodák ze Strakonic.

V USA si zvyká na nové prostředí a chodí na domácí zápasy Oklahomy Thunder. Jeho týmu zatím patří 13. místo v Západní konferenci, s bilancí 20 výher a 37 porážek je nyní mimo příčky zajišťující play-off.

"Každý den je podobný a záleží na tom, zda hraje tým doma, nebo venku, podle čehož se mění časy tréninků. Před ním si chodím zastřílet na mašinu, pak mám na hodinu a půl posilovnu a následně hodinu na hřišti. Jinak je v hale i kuchyně, takže si ráno řeknu, co chci k snídani, následně si vyzvednu oběd a večeři si většinou objednávám. Hodně se pak koukám i na naše zápasy a snažím se z nich pochytat co nejvíce věcí," doplnil Krejčí.

V kontaktu zůstává i s krajanem Tomášem Satoranským z Chicaga Bulls, s nímž si občas zavolá. "Od chvíle, co jsem tady, jsme se už s Tomášem párkrát bavili, ale vím, že jeho sezona je dlouhá a náročná. Má toho hodně, takže jsme na kdovíjak velké konverzace neměli čas. A když tady byl v lednu s Chicagem, tak jsme se zase nemohli vidět kvůli covid protokolu. Doufám tedy, že se uvidíme alespoň v létě nebo příští sezonu," dodal Krejčí.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články