Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Branky, body, vteřiny

Královo Pole se s Evropským pohárem loučí už v 1. kole

Basketbalistky KP Tany Brno při premiérové účasti v play-off Evropského poháru vypadly hned v prvním kole. Na palubovce Lattes-Montpellier prohrály vysoko 59:89 a nevyužily domácího vítězství 71:63 z minulého týdne. Ve čtvrtek ještě bude o postup do osmifinále usilovat druhý brněnský tým Žabiny, které budou na hřišti Besiktase Istanbul hájit desetibodový náskok.

Basketbalistka KP Brno Karolína Šotolová v utkání proti Antalyi
zdroj: FIBA

Montpellier se povedlo smazat osmibodovou ztrátu z Brna už v první čtvrtině, a před poločasem vedl až o osmnáct bodů. Po přestávce ale svěřenkyně trenérky Marcely Krämer, která právě v tomto francouzském klubu působila v závěru hráčské kariéry, zabraly a snížily na 45:41 pro domácí.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Sestřih utkání Montpellier – KP Brno


Soupeř odpověděl desetibodovou šňůrou, na kterou Brňanky zareagovaly trojkami Galíčkové a Malíkové. Závěr zápasu už jasně ovládl čtvrtý tým francouzské ligy, který vyhrál poslední desetiminutovku 28:12.

Američanka Jenkinsová přispěla k výhře Montpellier devatenácti  body a 16 doskoky. Nejlepší střelkyní brněnského týmu byla Anežka Kopecká s 15 body. Domácí basketbalistky předčily KP na doskoku v poměru 53:33.

Odveta 1. kola play-off Evropského poháru FIBA basketbalistek:

Lattes-Montpellier – KP Tany Brno 89:59 (24:16, 45:29, 61:47)

Nejvíce bodů: Jenkinsová 19, Linskensová 18, Alstonová 17 – A. Kopecká 15, Svatoňová 11, E. Kopecká 8. První zápas 63:71, postoupil Lattes-Montpellier.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články