Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

KP Brno zvítězilo na palubovce Nymburka a dál živí naději na třetí příčku

Naděje na třetí místo stále žije. Basketbalistky KP Brno vyhrály v předposledním kole základní části ligy na palubovce Nymburka 78:64 a oplatily mu listopadovou porážku ze své haly. Brňanky mají jednobodový náskok před Slavií a dvoubodový před Hradcem Králové a brněnskými Žabinami.

Utkání KP Brno - Hradec Králové
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

Nymburk měl už před zápasem jisté druhé místo a jeho čtvrtfinálovým soupeřem bude Slovanka. Další známou dvojicí je USK Praha - Karlovy Vary. Až v závěrečném kole se rozhodne o složení zbylých dvou sérií.

Hráčky KP Brno mají zatím blíž ke třetímu místu, které budou hájit v sobotu v derby se šestými Žabinami. Čtvrtou Slavii Praha čeká na závěr základní části utkání na hřišti devátého Trutnova. Pro hráčky KP Brno je třetí příčka důležitá i proto, že by se v případném semifinále vyhnuly favorizovanému USK.

K výhře v Nymburce dovedla KP 23 body nejlepší střelkyně zápasu Edita Šujanová. Bývalá nymburská hráčka Sonia Ursuová, která nedávno posílila brněnský klub, se prosadila 15 body a 11 doskoky.

Basketbalová liga žen - 21. kolo:

Nymburk - KP Brno 64:78 (22:21, 38:49, 51:60) Nejvíce bodů: Chomenčuková 18, Wellsová 17, Vaughnová 12 - Šujanová 23, Ursuová 15, Remenárová 10.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články