Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

KP Brno hostí skupinu Eurocupu. Turnaj bude přínosem především pro mladé hráčky, míní kouč Medvecký

Basketbalistky KP Brno hostí základní skupinu D Evropského poháru basketbalistek. V domácí "bublině" se tým trenéra Dušana Medveckého utká o jedno ze dvou postupových míst do osmifinále s MBA Moskva, Gorzówem a tureckým týmem Elazig Özel Idare. Přímé přenosy z utkání Brna sledujte v úterý, čtvrtek a pátek, vždy od 18:00 exkluzivně na webu ctsport.cz.

I přes výhodu domácího prostředí nejsou Brňanky favoritkami. Těmi je naopak turecký klub, ve kterém až do Vánoc hrála česká reprezentantka Alena Hanušová, jež ale na sklonku roku odešla do Bretaně. Hvězdou týmu je Američanka Kelsey Mitchellová.

Druhé postupové místo by "papírově" mělo patřit moskevskému celku, který spoléhá především na ruské hráčky.

"Turnaj bude přínosem především pro naše mladé hráčky, které získají cenné zkušenosti v měření s týmy z různých evropských lokalit. Pokusíme se všem třem soupeřům vyrovnat a využít domácí prostředí," řekl trenér aktuálně třetího celku české ligy Medvecký.

Je nám líto, video expirovalo.
Basketbalistky USK a KP Brno čeká bublina

Jeho tým, který od nového roku posílila reprezentantka Renáta Březinová, hraje Evropský pohár podruhé za sebou. V minulém ročníku mělo Královo Pole postup do osmifinále na dosah a s vyrovnanou bilancí tří vítězství a tří porážek zůstalo pod čarou jen vinou horšího skóre.

Evropský pohár měl začít už v říjnu, ale kvůli pandemii koronaviru změnil termín i formát. FIBA přesunula základní část na leden a jednotlivé skupiny o postup do březnového osmifinále se odehrají v jednotlivých "bublinách". Brněnský klub uspěl se žádostí o pořadatelství.

"Organizace turnaje je logisticky i finančně velmi náročná a bez spolupráce s Českou basketbalovou federací, Národní sportovní agenturou i městem a krajem bychom ho nemohli uspořádat," uvedl generální manažer KP Brno Richard Foltýn.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články