Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Kolín přejel Opavu a dotáhl se na ni v tabulce, Nymburk se vzchopil po přestávce

Třetí ligové vítězství v řadě zapsali basketbalisté Kolína. Ve 4. kole nadstavbové části jednoznačně porazili 85:68 druhou Opavu a dorovnali slezský celek v tabulce. Vyhrál také USK Praha, který ve skupině po výsledku 86:80 uspěl na palubovce Pardubic. Vedoucí Nymburk zdolal 98:82 Brno, i když první poločas prohrál. Dlouholetí domácí suveréni si šest kol před koncem nadstavbové části definitivně zajistili, že do play-off půjdou z prvního místa.

Adam Číž, basketbalista Kolína
zdroj: Instagram - Geosan Kolín autor: Instagram - Geosan Kolín

Nymburk znovu postrádal zraněné opory Vojtěcha Hrubana a Petra Bendu, navíc chyběl i nemocný Luboš Kovář. Brno bez hlavního trenéra Lubomíra Růžičky, jenž je v karanténě, vyhrálo první poločas 45:43 a v domácí šatně to o přestávce vřelo.

"V poločase na nás křičel trenér, Paly (Palyza) na nás křičel, Retin (Obasohan) na nás křičel a přineslo to efekt," komentoval po zápase nymburský Stephen Zimmerman, který byl s 11 body, 17 doskoky a 6 asistencemi nejužitečnějším hráčem duelu.

Nymburk se vrátil na hřiště po pauze jako vyměněný a vyhranou třetí čtvrtinou 30:13 prakticky rozhodl o vítězství. Nejlepším domácím střelcem byl Obasohan s 19 body, brněnský Javion Blake zaznamenal 23 bodů.

"Ještě ráno jsme nevěděli, zda tento zápas budeme hrát. To moc mentálnímu nastavení nepomůže. Do prvního poločasu jsme vstoupili dobře, Nymburk vypadal trochu unaveně, my jsme chtěli běhat. Dokázali jsme dávat jednoduché koše a do poločasu nám to vycházelo. Bohužel vstup do druhého poločasu jsme nezvládli, začali jsme ztrácet jak na doskoku, tak jsme dělali hloupé ztráty. To si proti Nymburku nemůžeme dovolit," řekl brněnský kouč Martin Vaněk a uvedl, že v pátek se už trenér Růžička vrátí k týmu.

Opava v Kolíně neměla šanci

Opava, které kvůli zranění chyběl důležitý pivot Martin Gniadek, sice v Kolíně v úvodu krátce vedla, ale pak už šlágr patřil domácím. Za výhrou je dovedl 29 body Adam Číž a v souboji dvou nejlepších střelců ligy zastínil Jakuba Šiřinu, jenž zaznamenal 19 bodů.

"Kdo by si to před sezonou pomyslel, že doma porazíme dvakrát Opavu. Jsme za to nesmírně rádi. Chtěli jsme ji porazit o co nejvíc, protože může rozhodovat skóre. Myslím, že naše vítězství je zcela zasloužené," řekl kolínský trenér Miroslav Sodoma.

Opavský kouč Petr Czudek s ním souhlasil. "Soupeř hraje v obrovské pohodě, dvojice Číž - Skinner si z nás dělala srandu. My jsme se v prvním poločase trošku drželi díky trojkám Jakuba Šiřiny, ale herní inteligence na straně Kolína byla lepší. My jsme neměli co nabídnout, Kolín je momentálně lepší," uznal Czudek.

Kolín v nadstavbě vyhrál třetí ze čtyř dosavadních utkání, podlehl pouze v úvodním kole mistrovskému Nymburku. V tabulce skupiny A1 je středočeský celek třetí se stejnou bilancí jako druhá Opava. Čtvrtá příčka patří USK.

Ve skupině A2 se prvního zápasu dočkal Hradec Králové, který byl od poloviny února v karanténě. Východočeši za sebou měli pouhé čtyři tréninky, přesto v Ostravě uspěli 97:70 a připsali si první vítězství po čtyřech nezdarech. Ziskem 26 bodů se na něm podílel nejlepší střelec utkání Nemanja Barač.

Basketbalová Kooperativa liga mužů - 4. kolo:

Skupina A1:
Pardubice - USK Praha 80:86 (18:13, 35:31, 60:59)
Nejvíce bodů:
Heřman 14, Švrdlík, Škranc oba 13 - Štěrba 16, Sehnal 14, Mareš 11.

Kolín - Opava 85:68 (21:13, 45:28, 65:46)
Nejvíce bodů:
Číž 29, Skinner 19, Křivánek 9 - Šiřina 19, Bohačík 11, Zbránek 7.

Nymburk - Brno 98:82 (22:20, 43:45, 73:58)
Nejvíce bodů:
Obasohan 19, Harding 16, Palyza 12 - Blake 23, Puršl 13, Bálint 11.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články