Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Knicks zastavili vítěznou sérii San Antonia

New York - Basketbalisté New Yorku zastavili v NBA úspěšnou sérii San Antonia, které prohrálo poprvé po sedmi vítězstvích. Knicks doma zdolali vedoucí celek Jihozápadní divize 100:83. V druhém čtvrtečním utkání Minnesota dobyla palubovku Denveru výhrou 101:97.

Utkání Minnesota - Denver
zdroj: ČTK/AP autor: Jack Dempsey

San Antonio drželo krok do třetí čtvrtiny, ale na jejím konci Knicks odstartovali desetibodovou šňůru, z níž už se protivník nevzpamatoval. San Antonio poprvé po sedmi utkáních nepřekonalo hranici sta bodů, newyorská obrana udržela střelbu Spurs na 36 procentech. Střelcem zápasu byl domácí Carmelo Anthony s 23 body. "Dnes jsme hráli skvěle a porazili jsme hodně dobrý basketbalový klub. Chtělo to týmové úsilí po celých 48 minut. Takový tým se nikdy neporazí sám, takže jsme odvedli opravdu dobrou práci," řekl po utkání trenér Knicks Mike Woodson.

Denver doma prohrál teprve podruhé v sezoně. Pro Minnesotu bylo vítězství o to cennější, že k utkání neodcestoval Ricky Rubio a nedohrál ani Kevin Love, který odstoupil po zranění prstu na pravé ruce. Do té doby stihl 12 bodů a 17 doskoků. Nuggets ještě v třetí části vedli o deset bodů, ale Timberwolves v závěrečné čtvrtině dovedl k výhře J. J. Barea. Portorický rozehrávač v této dvanáctiminutovce nastřílel 12 ze svých 17 bodů a přidal pět asistencí. Přímo se tak podílel na 24 z 32 bodů Minnesoty v poslední části.

Klíčovou trojku za stavu 91:91 po Bareově přihrávce trefil Luke Ridnour necelé tři minuty před koncem. Poté se hosté ubránili a právě Barea zvýšil další trojkou na šestibodový rozdíl. "Každou sezonu máte čtyři, pět nebo šest utkání, v nichž se ztrapníte. A dneska to bylo jedno z nich. Pohotovost jsme spustili až v poslední čtvrtině," okomentoval prohru trenér Denveru George Karl. Rozehrávač Denveru André Miller v utkání překonal hranici 15 tisíc vstřelených bodů a stal se osmým hráčem historie NBA, který nasbíral 15 tisíc bodů a sedm tisíc asistencí.

Výsledky NBA:

Denver - Minnesota 97:101, New York - San Antonio 100:83.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články