Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Každá série jednou skončí. Po více než dvou letech Nymburk v NBL prohrál

Basketbalisté Nymburka přišli o více než dva roky trvající neporazitelnost v domácí lize. V hale na Folimance v předehrávce 10. kola prohráli s USK Praha 72:88 a porážku zažili po 93 výhrách.

Ondřej Sehnal
zdroj: ČT4 autor: Michaela Říhová

Nejlepší český tým naposledy v NBL neuspěl v březnu 2018, kdy v nadstavbové části podlehl Pardubicím. USK nad mnohonásobnými šampiony zvítězil poprvé od roku 2003 a ukončil sérii 62 porážek ve vzájemných zápasech.

"Prohra zamrzí, ale jednou to přijít muselo. Konstelace pro nás teď nebyla ideální, tým je v polorozpadlém stavu, máme za sebou těžkých čtrnáct dní cestování, těžkých zápasů, ale na to se nebudeme vymlouvat. Dnes to byl od nás špatný výkon. Jsme mimo rytmus," řekl nymburský kapitán Vojtěch Hruban, jehož tým postrádal tři hráče základní rotace Petra Šafarčíka, Jerricka Hardinga a Retina Obasohana.

Je nám líto, video expirovalo.
USK po sedmnácti letech porazil Nymburk

USK uhlídal favorita i ve třetí čtvrtině

Největší měrou se na šestém ligovém vítězství USK za sebou podílel rozehrávač Ondřej Sehnal, autor 28 bodů, sedmi asistencí a pěti doskoků. Robert Rikič přidal 19 bodů a devět doskočených míčů. Nejlepším střelcem Nymburka byl Omar Prewitt s 18 body.

"Je to velká výhra. Nevěděli jsme, jak tým zareaguje po tak dlouhé pauze bez míče v utkání. Vždyť jsme hráli naposledy před více jak měsícem. Byl jsem nervózní, jak se s tím popereme. Ale byli jsme připraveni. Mentálně i fyzicky a celý kredit jde za hráči," konstatoval kouč USK Dino Repeša.

Domácí podobně jako v pátek v prvním hracím dnu po více než měsíční koronavirové pauze Kolín měli nad Nymburkem většinu prvního poločasu navrch. V první i hlavní přestávce byl stav ještě nerozhodný, ale na rozdíl od Geosanu dokázali Pražané proti favoritovi diktovat tempo i po změně stran.

"V šatně jsme si říkali, že nesmíme Nymburk nechat ve třetí čtvrtině utéct. Nymburk je známý tím, že mají nejlepší třetí čtvrtiny v lize. To jsme nedopustili," pochvaloval si Sehnal.

Hráči USK při obnovené premiéře v NBL těžili z lepší úspěšnosti střelby za dva i za tři body, dopustili se výrazně méně ztrát (10-18) a ve třetí čtvrtině si vypracovali poprvé desetibodový náskok. Svěřencům Orena Amiela na chvíli prospěl oddychový čas, ale v závěru se na nápor už nevzmohli.

"Kdykoli s nimi hrajeme, jsou pro nás výzvou," podotkl Amiel s připomínkou předchozích dvou soutěžních vzájemných zápasů, ve kterých Nymburk vyhrál až po prodloužení. "Dnes si vyhrát zasloužili. Byli lepší, hráli tvrději a byli chytřejší," dodal kouč poraženého týmu po nepovedené generálce na středeční zápas Ligy mistrů s Keravnosem.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články