Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Nymburk se s Kolínem dlouho hledal, ligovou neporazitelnost ovšem uhájil

Po měsíční koronavirové pauze se basketbalisté Nymburku vrátili do nejvyšší soutěže vítězně a prodloužili rekordní sérii bez nalezení přemožitele. Tři dny po startu v Lize mistrů v Turecku se ale proti Kolínu v dohrávce 2. kola na sedmou výhru v sezoně nadřeli. První poločas dokonce prohráli, ale nakonec vyhráli 93:83.

Vojtěch Hruban z Nymburku v akci
zdroj: ČTK/PR/ERA Basketbal Nymburk autor: David Šváb

V dalších dvou zápasech, kterými se po nucené přestávce tuzemská liga opět rozběhla, se vítězství dočkaly i Brno a Pardubice. Brňané zdolali v další dohrávce 2. kola Olomoucko 87:74, Beksa porazila v dohrávaném utkání 6. kola Děčín 87:75.

Je nám líto, video expirovalo.
Basketbalisté Pardubic začali po restartu soutěže vítězně

Nymburk šel do duelu oslaben na rozehrávce a k 93. ligové výhře za sebou se propracoval až po přestávce. Úvodní čtvrtinu získal Kolín 26:22, v poločase vedli hosté ještě o dva body.

Vyrovnaný boj pokračoval i ve třetí části, v níž si obhájce titulu vypracoval šestibodový náskok až v závěru a nakonec výhru po vyrovnaném duelu uhájil. Dvě minuty před koncem trojkou zvýšil Jakub Tůma na rozdíl osmi bodů a vzápětí přidal další trojku, čímž definitivně rozhodl.

"Začátek byl z naší strany úplně příšerný. Nevím, co se stalo. Vypadalo to, jako že se nám nechce hrát nebo že jsme hodně unavení. Postupem jsme se dostávali do tempa," řekl Luboš Kovář, který byl spolu s Omarem Prewittem s 15 body nejlepším střelcem Nymburku.

"Je třeba ocenit Kolín, jenž zahrál velmi dobře. Proměňoval střely, bojoval a rychle získal sebevědomí. My hledali sami sebe, protože jsme museli nasadit sestavu, kterou jsme předtím nikdy nepoužívali. Museli jsme improvizovat, a navíc přemýšlet o tom, jak rozložit síly," konstatoval trenér Oren Amiel, jenž dal šanci řadě mladých hráčů a ocenil, že nezklamali.

Vystoupení svých svěřenců, kteří v sezoně odehráli teprve třetí duel, ocenil kouč Kolína Miroslav Sodoma. "Ostudu jsme neudělali, bojovali jsme až do konce. Přinutili jsme Nymburk, aby celou dobu hrál. Bohužel se v závěru projevila jeho ohromná síla," řekl Sodoma.

Hlavní rozdíl viděl v útočním doskoku. "To bylo pro vývoj zápasu nejdůležitější. Dvacet jedna útočných doskoků domácích proti našim deseti je při desetibodovém rozdílu znát," dodal.

Basketbalová Kooperativa liga mužů:

2. kolo:
Nymburk - Kolín 93:83 (22:26, 42:44, 66:60) Nejvíce bodů: Prewitt a Kovář po 15, Hruban a Tůma po 13 - Číž 19, Novotný 18, Machač a Skinner po 13.

Brno - Olomoucko 87:74 (27:22, 49:48, 65:59) Nejvíce bodů: Farský 22, Půlpán 13, Puršl 12, Nehyba 11 - Váňa 17, Štěpán a Palyza po 15, Sychra 11.

6. kolo:
Pardubice - Děčín 87:75 (20:16, 34:40, 57:51) Nejvíce bodů:
Vyoral 18, Dunans 17, Švrdlík 16, Slanina 12 - Ježek 20, Pomikálek a Šiška po 18.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články