Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Jokič se mohl přetrhnout, ale San Antonio si vynutilo sedmý zápas

Byl to večer Nikoly Jokiče. Jenže ani jeho 43 bodů na vítězství Denveru nestačilo. Radovali se basketbalisté San Antonia, kteří si výhrou 120:103 na domácí palubovce vynutili rozhodující sedmý zápas. Spurs zvítězili díky chytré obraně a výkonům veteránů.

Utkání San Antonio - Denver
zdroj: ČTK/AP

Čtyřiadvacetiletý Srb Jokič útočil na triple double a chyběla mu jediná asistence, 27 ze svých 43 bodů vstřelil ve druhé půli, přidal 12 doskoků a devět asistencí. Více než Jokič letos v play-off dali jen Damian Lillard z Portlandu (50) a Kevin Durant z Golden State (45).

"Co od sedmého zápasu čekat? Tak to nevím, budu ho hrát poprvé. Ale asi to bude ještě těžší než dnes," řekl Jokič, jenž hraje v NBA čtvrtou sezonu.

San Antonio na jeho střelecké představení odpovědělo týmovým výkonem. "Dokázali jsme do hry dostat mnohem více hráčů a to rád vidím," uvedl kouč Spurs Gregg Popovich. Jeho svěřenci rozhodli sérií 22:4 na přelomu třetí a čtvrté části.

Domácí defenzivě dělal Jokič problémy hlavně s rozehrávačem Jamalem Murrayem, autorem 16 bodů a šesti asistencí, při clonách a následných nájezdech do koše. Spurs sice prohráli na body z vymezeného území 36:72, ale dokázali znepříjemnit soupeři dvoubodové střely z delší vzdálenosti (Nuggets jich proměnili jen 8 z 31). Tříbodovou čáru už tak důkladně nestřežili, hráči Denveru zpoza ní trefili nicméně jen čtvrtinu pokusů.

Spurs vedli zkušení DeMar DeRozan s 25 body a LaMarcus Aldridge s šestadvaceti. Náhradník Rudy Gay dal 19 bodů a na dvouciferný počet dosáhli ještě Derrick White (13) a Bryn Forbes (12). O postupujícím do semifinále konference, kde už čeká Portland, se rozhodne v sobotu.

"Od úvodního rozskoku jsme nebránili," zlobil se kouč Denveru Michael Malona. "Vlétli na nás, dali 34 bodů v první čtvrtině, úspěšnost do konce poločasu udrželi kolem 70 procent. Dali nám 120 bodů, a to čelili vyřazení," připomněl.

Je nám líto, video expirovalo.
San Antonio si vynutilo sedmý zápas
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články