Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Je to takový malý výběr světa, přirovnává Hejková soupeřky z Fenerbahce

Zaútočit na první místo skupiny a jistý postup do čtvrtfinále Euroligy mohou před domácím publikem basketbalistky ZVVZ USK Praha. Na Královku však přijede nejtěžší možný soupeř, úřadující vicemistr a horký adept na letošní triumf Fenerbahce Istanbul. Svěřenkyně Natálie Hejkové se ve šlágru 12. kola pokusí přerušit sérii čtyř vzájemných proher, a to i za možné neúčasti nejlepší střelkyně českých mistryň Alyssy Thomasové. Přímý přenos duelu sledujte živě od 18:50 na programu ČT sport i ČT sport Plus.

Natália Hejková
zdroj: ČTK autor: Deml Ondřej

"Fenerbahce je jednoznačně nejatraktivnější soupeř, který na Královku v základní části Euroligy přijede. Diváci mají šanci vidět hvězdy světového basketbalu," řekla trenérka Natália Hejková.

Pražanky se díky poslední výhře v Polkowicích (92:57) posunuly v tabulce s 19 body na druhé místo. Fenerbahce má v čele o bod víc. "Bude to úplně jiný zápas než před týdnem. Polkowice jsme takzvaně zmydlily, ale Fenerbahce je v plné síle. Je to takový malý Jekatěrinburg," porovnala Hejková sílu soupeře se šestinásobným vítězem soutěže, který byl stejně jako další ruské týmy vyloučen kvůli vojenské invazi Ruska na Ukrajinu.

Je nám líto, video expirovalo.
Basketbalistky USK Praha vyhrály v Polkowicích

Výhra nad Polkowicemi ale Pražanky povzbudila. Díky lepšímu vzájemnému skóre může USK před polským soupeřem zůstat i v případě rovnosti bodů. "Byl to návrat na starou dobrou vlnu, a dokonce bych řekla, že jsme tak dobře ještě v sezoně nebránily," uvedla Hejková.

První vzájemný duel v prosinci vyhrálo Fenerbahce, které uspělo před domácími fanoušky po prodloužení 82:72. Turecký celek také vyřadil Pražanky v semifinále loňského Final Four. Po slabším vstupu do soutěže může získat desáté vítězství za sebou a potvrdit ambice na celkový titul, který nikdy nezískal.

Fenerbahce je také s průměrem 86,6 bodu na zápas nejproduktivnější tým Euroligy a sedm jeho hráček dává v průměru deset a více bodů. Statistikám vládne Američanka Breanna Stewartová (20) před Natashou Howardovou (17,3), Emmou Meessemanovou (16,6) a Kaylou McBrideovou (16,1).

"Bude se proti nim těžko hrát. Je to tým, který má mnoho individualit a dokáže si poradit se všemi taktickými variantami. Je to takový malý výběr světa," řekla Hejková.

Naopak v USK se vznáší otazník nad startem třetí nejlepší střelkyně soutěže Thomasové, která poslední tréninky vynechala kvůli nemoci. "Uvidíme, jak vážné to nakonec bude. Některé hráčky už musely dříve zápasy kvůli těmto virózám vynechat," dodala Hejková.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články