Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Je to pro mě takové zadostiučinění, že je to na dobré cestě, říká Kříž k rychlé rekonvalescenci

Po květnové operaci přetržené Achillovy šlachy se mu nedávaly velké naděje na nominaci na šampionát. Jenže Martin Kříž se rychle vrátil na palubovku a na přípravném turnaji v Hamburku přispěl k výhře nad Polskem 96:86. Šestadvacetiletý křídelník strávil na hřišti přes 18 minut, nejvíc z hráčů z lavičky. Přímý přenos druhého utkání Německo – Česko sledujte na programu ČT sport a na webu ctsport.cz v sobotu od 19:55.

Martin Kříž
zdroj: ČTK autor: Vondrouš Roman

"Ze začátku to nebylo v takovém komfortu, jak bych chtěl, ale každým dalším vstupem na hřiště se to zlepšovalo. Věřím, že to půjde jenom nahoru," řekl Kříž, který si připsal dva body, jednu asistenci a dva doskoky.

Zdravotně se cítil dobře. "Handicap je ještě trošku v hlavě, ale postupně to povolovalo a věřím, že příště to bude zase lepší. Měl jsem všelijaké očekávání, jak to bude vypadat," přiznal po dlouhé zápasové pauze od zranění ve třetím semifinále ligy proti Olomoucku v dresu Nymburka.

Velkou porci minut hned na úvod přivítal. "Jsem rád za každou minutu, kterou dostanu. Samozřejmě po třech měsících, kdy jsem nebyl v zápase, jsem cítil trošku únavu, když jsem odehrál ve druhém poločase nějakých šest sedm minut v kuse, ale to je normální. Nemyslím si, že bych tu nohu nějak cítil," podotkl.

Je nám líto, video expirovalo.
Češi zdolali Polsko 96:86 a v přípravě ještě neprohráli

"Jelikož jsme se domlouvali s trenérem, že turnaj v Hamburku bude taková moje zkouška, jestli to jde nebo nejde, tak jsem nějaké minuty očekával. Jsem rád, že jsem zápas zvládnul a věřím, že se to bude zlepšovat a zlepšovat," doplnil.

Do hry naskočil poprvé v šesté minutě a na hřiště šel s čistou hlavou, soustředěný na zápas. "Neřekl bych, že by to byl speciální pocit. Přemýšlel jsem o tom celé odpoledne před zápasem, kdy mi proběhlo v hlavě všechno to, co jsme udělali za tři měsíce s Mířou (kondičním specialistou Michalem Miřejovským) a se všemi lidmi, co se na tom podíleli," řekl Kříž.

"Je to pro mě zatím takové zadostiučinění, že je to na dobré cestě. Co se týče nohy, tak jsem si nemyslel, že to bude až takhle, nechci říct v pořádku, ale měl jsem i horší očekávání," doplnil.

Spoluhráči a realizační tým jeho první vstup na palubovku vítali bouřlivě a z židlí je zvedly i Křížovy první souboje či koš ze 24. minuty. "Musím říct, že podporu mám ze všech stran, jak od trenérů, tak od všech spoluhráčů. Můžu jim za to maximálně poděkovat a doufám, že jim budou schopen pomoct na hřišti," dodal Kříž, který se vzepřel prognózám a bojuje o nominaci na mistrovství světa v Číně.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články