Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Janis znovu úřadoval. Antetokounmpo dovedl Bucks triple doublem k šesté výhře v řadě

Na palubovce znovu dominoval, tentokrát se blýskl dokonce ceněným triple doublem. Janis Antetokounmpo dotáhl Milwaukee k šestému vítězství za sebou poté, co zaznamenal proti Portlandu 24 bodů, 19 doskoků a 15 asistencí. Bucks porazili Blazers 137:129 a jsou na čele Východní konference. V druhém utkání si hráči New Orleans poradili s Phoenixem 124:121.

Giannis Antetokounmpo z Milwaukee Bucks
zdroj: Reuters autor: Jeff Hanisch

Antetokounmpo podruhé v sezoně dosáhl na dvojciferná čísla ve třech základních statistických ukazatelích a stal se prvním hráčem v historii klubu, který zaznamenal bilanci čítající alespoň 20+15+15. Jeho čtvrteční výkon v historii ligy předčili jen slavní Oscar Robertson, Wilt Chamberlain a Larry Bird.

Střelecky se přitom řecký basketbalista trápil a proměnil jen devět z 27 střel. V počtu finálních přihrávek ale ve své sedmé sezoně v lize dosáhl na osobní rekord. "Když mi to nepadalo, snažil jsem se nacházet spoluhráče. Udělal jsem ale jen půlku práce, to oni se trefovali," řekl Antetokounmpo.

Je nám líto, video expirovalo.
Antetokounmpo zazářil triple doublem proti Portlandu

Nejlepším střelcem Bucks byl s 30 body Eric Bledsoe. Na druhé straně si připsal druhý start v sezoně hvězdný Carmelo Anthony a nasbíral 18 bodů, 7 doskoků a 4 asistence. Z kádru Blazers se střelecky nejvýrazněji prosadil C.J. McCollum, autor 37 bodů včetně pěti trojek.

"Nepředvedli jsme špatný výkon. Ve výsledku jsme nestačili, ale jdeme správným směrem," prohlásil McCollum, jehož týmu patří s pěti výhrami až předposlední místo v Západní konferenci.

Podívejte se na famózní výkon Antetokounmpa:

NBA:

Milwaukee - Portland 137:129, Phoenix - New Orleans 121:124.

Zdroj
ČTK, youtube.com, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články