Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
VK Lvi Praha - VK Trox Příbram

James řádil proti Lakers, připsal si 59. triple double a dorovnal Birda

Další z vlastních galapředstavení naservíroval fanouškům Clevelandu hvězdný LeBron James. V duelu s Los Angeles Lakers zaznamenal 59. triple double v kariéře a v historickém pořadí se vyrovnal na šestém místě legendárnímu Larrymu Birdovi. Lídr Cavaliers nastřílel 25 bodů, přidal po dvanácti doskocích i asistencích a domácí zvítězili 121:112.

LeBron James smečuje do koše proti LA Lakers
zdroj: USA Today Sports autor: David Richard

"Je mi ctí. Larry byl jedním z nejlepších a nejkomplexnějších hráčů, kteří kdy basketbal hráli. Vždycky jsem byl jeho fanoušek, a když jsem spojován s takovým velikánem, tak je to docela pocta," řekl James.

V zápase ho podpořil 28 body a 11 doskoky Kevin Love. Cleveland porazil Lakers posedmé za sebou, což je ve vzájemných utkáních jeho nejdelší série.

Vedle vicemistrovského celku nezaváhali ani úřadující šampioni z Golden State, kteří se vyrovnali s rozsáhlou marodkou a zdolali Dallas 112:97. Warriors hráli bez Stephena Curryho i dalších dvou hráčů základní pětky Draymonda Greena a Zazy Pachulii, přesto vyhráli poosmé za sebou. Jejich lídrem byl Kevin Durant, autor 36 bodů a 11 doskoků.

Detroit využil zápas na hřišti nejhoršího celku soutěže Atlanty k ukončení série sedmi porážek. Pistons zvítězili 105:91, pivotovi Andremu Drummondovi chyběly dvě asistence k triple doublu, protože zaznamenal i 12 bodů a 19 doskoků.

NBA:

Atlanta - Detroit 91:105, Brooklyn - New York 104:111, Cleveland - LA Lakers 121:112, Golden State - Dallas 112:97, Minnesota - Sacramento 119:96.

Zdroj
ČTK, YouTube

Hlavní zprávy

Nejčtenější články