Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Denver Pioneers - UMass Minutemens

James dotáhl Cleveland k vítěznému vstupu do série, Oklahoma se z výprasku oklepala

Cleveland – Úspěšný vstup do semifinále Východní konference mají za sebou basketbalisté Clevelandu. Cavaliers v úvodním utkání porazili Atlantu 104:93. Dařilo se i Oklahomě, která vyválčila v San Antoniu těsnou výhru 98:97 a srovnala semifinálovou sérii v Západní konferenci na 1:1.

LeBron James z Clevelandu smečuje
zdroj: Reuters/USA TODAY Sports autor: Ken Blaze

Cavaliers ve vyřazovacích bojích porazili Atlantu už osmkrát v řadě. I tentokrát pohodlně směřovali za dalším vítězstvím, když vedli až o 18 bodů. Hawks pak ale zabrali a po koši Ala Horforda se necelých pět minut před koncem dostali do vedení. Na to domácí zareagovali desetibodovou šňůrou, čímž rozhodli o úvodní výhře.

Cleveland vedl LeBron James s 25 body a 9 asistencemi. Cavaliers trefili celkem patnáct trojek. Nejlepším střelcem Hawks byl německý rozehrávač Dennis Schröder s 27 body. Jediný střelecký pokus z pole si za celý zápas připsal Kyle Korver.

"Cavaliers mi to v posledních dvou letech umí ztížit tak, abych se vůbec nedostal ke střele," přiznal Korver, který v předchozí sérii s Bostonem střílel průměrně přes 12 bodů na zápas.

V semifinále Západní konference se Oklahoma otřepala z úvodního debaklu a dokázala ve druhém utkání San Antonio těsně porazit. Thunder měli lepší vstup do poslední čtvrtiny a Spurs museli dotahovat.

Utkání dospělo do velmi dramatické koncovky. Hosté vedli o bod a třináct sekund před koncem vyhazovali z autu. Spurs se povedlo vybojovat míč, ale Patty Mills se netrefil zpoza trojkového oblouku a při následném doskoku udržel míč ve své moci Serge Ibaka. Oklahoma se tak mohla radovat z výhry.

Rozhodčím ihned po konci utkání vyčinil trenér San Antonia Gregg Popovich, protože oklahomský Dion Waiters při vyhazování z autu při poslední akci evidentně fauloval Manua Ginobiliho, což sudí přehlédli.

Spurs nepomohlo ani 41 bodů LaMarcuse Aldridge. Hosty vedl Russell Westbrook s 29 body a 10 asistencemi. Kevin Durant přidal 28 bodů.

2. kolo play-off NBA:

Východní konference - 1. zápas: Cleveland - Atlanta 104:93.

Západní konference - 2. zápas: San Antonio - Oklahoma City 97:98, stav série 1:1.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články