Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v ledním hokeji mužů 2024 Česko

Ja Morant nastřílel 33 bodů a v poslední vteřině srazil Phoenix

Byli blízko výhře, ale Ja Morant byl proti. Basketbalisté Phoenixu prohráli v NBA podruhé za sebou. Tentokrát podlehli Memphisu 113:114. Jejich hlavním problémem byl rozehrávač Ja Morant, který v poslední vteřině proměnil nájezd do koše a v utkání nastřílel 33 bodů. Phoenix tak zaostává o jednu výhru za lídrem soutěže Golden State, Memphis si upevnil čtvrtou příčku v Západní konferenci.

Ja Morant
zdroj: ČTK/AP autor: Rick Scuteri

Phoenix chtěl doma napravit minulou porážku s Golden State, jenže Memphis předváděl dobrý basketbal a většinu utkání vedl dokonce až o 18 bodů. Suns se ale vzchopili a v koncovce sahali po výhře, když se pět vteřin před koncem trefil za tři body Devin Booker, autor 30 bodů. V tu chvíli vedl Phoenix o bod, ale poslední útok byl na straně Grizzlies. Míč si vzal Morant, najel do koše a i v těžké pozici přes obránce dokázal svůj pokus proměnit.

Kromě Moranta se dařilo i Desmondu Baneovi, který k výhře přispěl 32 body, Steven Adams přidal 13 bodů, 16 doskoků a 7 asistencí. Phoenix postrádal dva hráče ze základní rotace Deandreho Aytona a Jae Crowdera a také trenéra Montyho Williamse kvůli opatřením proti koronaviru.

První místo ve Východní konferenci potvrdil Brooklyn výhrou 124:108 nad Los Angeles Clippers. Drží si tak náskok 1,5 výhry před Chicagem, které zvítězilo 130:118 nad Atlantou díky 35 bodům a 10 asistencím DeMara DeRozana a 30 bodům Zacha Lavina.

Brooklyn postrádal nejlepšího střelce soutěže Kevina Duranta, ale zastoupil ho James Harden, který proti Clippers zaznamenal 39 bodů, 8 doskoků a 15 asistencí a byl tak u všeho podstatného.

Clippers při absenci téměř všech hvězd v čele s Paulem Georgem a Kawhi Leonardem na Hardena marně hledali zbraň. Oba týmy dohromady postrádaly kvůli koronaviru 15 hráčů.

Ačkoli Minnesota má celou základní pětku v karanténě, dokázali Timberwolves zvítězit 108:103 nad Bostonem. Šance se totiž ujali náhradníci v čele s Jaylenem Nowellem. Hráč, který má v sezoně průměr pěti bodů na zápas, nastřílel 29 bodů.

Zazářil také pivot Nathan Knight, jenž si 20 body a 11 doskoky vytvořil nová maxima kariéry v NBA. Jinak má průměry tří bodů na zápas. "Je to pro nás jedna z nejhorších porážek v sezoně. Byl to od nás velmi nedisciplinovaný výkon. Soupeř nás přetlačil," řekl trenér Bostonu Ime Udoka.

Vedení NBA zkrátilo karanténu na šest dnů

Vedení NBA zkrátilo dobu karantény pro bezpříznakové očkované basketbalisty a trenéry na šest dnů po pozitivním testu na koronavirus. Dosud byla povinná nucená pauza desetidenní. Nové nařízení vychází z vědeckých poznatků, že po šesti dnech už člověk nakažený covidem-19 není infekční, uvedl server ESPN. Změnu odsouhlasila i hráčská asociace NBPA.

Úpravu takzvaného covidového protokolu schválilo vedení zámořské ligy v návaznosti na to, že americké Středisko pro kontrolu a prevenci nemocí (CDC) zkrátilo Američanům nakaženým koronavirem dobu izolace z deseti na pět dní, pokud nemají příznaky nemoci. Podobně se má zkrátit také karanténa u lidí, kteří přišli s nakaženým člověkem do styku. Nové pokyny jsou podle CDC v souladu s přibývajícími důkazy, že lidé nakažení koronavirem jsou nejinfekčnější v období dvou dní před až tří dní po rozvinutí příznaků.

Výsledky NBA:

Atlanta - Chicago 118:130, Charlotte - Houston 123:99, LA Clippers - Brooklyn 108:124, Minnesota - Boston 108:103, Phoenix - Memphis 113:114, Portland - Dallas 117:132, San Antonio - Utah 104:110.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články