Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Hráčky USK Praha si v Evropské lize připsaly druhou výhru

Kaunas - Basketbalistky USK Praha zvítězily v utkání Evropské ligy na půdě Kaunasu 83:72. Po dvou prohrách si tak ve skupině C připsaly druhé vítězství. Nejlepší střelkyní byla s 21 body Eva Vítečková. Svěřenkyně trenéra Lubora Blažka šly do utkání bez své opory řecké reprezentantky Maltsiové a s vědomím, že porážka by výrazně zkomplikovala postupové vyhlídky.

Maltsiovou skvěle zastoupila Elhotová, která poprvé v této sezoně Evropské ligy ukázala naplno své schopnosti a devíti body přispěla k tomu, že si vysokoškolačky už v první čtvrtině vypracovaly až třináctibodový náskok.

To bylo rozhodující, jelikož poté již byl zápas vyrovnaný, ovšem domácí hráčky se nikdy nepřiblížily na více než sedm bodů. USK si náskok v klidu hlídalo a na výhře nic nezměnilo ani to, když v závěru hostující tým přišel o vyfaulované pivotmanky Miltonovou-Jonesovou a Kulichovou. 

Vůbec poprvé v této sezoně Evropské ligy se tak zápas USK nerozhodoval až v úplné koncovce. Pražanky předtím totiž dvakrát těsně prohrály se Salamankou a Tarbes a naposledy o bod porazily Spartak Moskva. V tabulce skupiny C tak poskočily na druhé místo za neporaženou Salamanku.

Kaunas - ZVVZ USK Praha 72:83

Nejvíce bodů: Bimbaiteová 20, Paugaiteová 15, Kuktieneová 9 - Vítečková 21, Milton-Jonesová 18, Elhotová a Whalenová po 16. Rozhodčí:Aunkrogers (Lot.), Ponomarev (Rus.), Bille (Dán.). Fauly: 19:20. Pět chyb: 39. Sauliuteová - 37. Milton-Jonesová, 39. Kulichová. Trestné hody: 23/20 - 20/13. Trojky 6:6. Diváci: 2000.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články