Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Houston je k nezastavení, po skalpu New Orleans vylepšil klubový rekord v NBA

Nejlepší tým aktuálního ročníku basketbalové NBA Houston porazil New Orleans 114:91 a devětapadesátou výhrou si vylepšil klubový rekord. Rockets opět táhl nejlepší ligový střelec James Harden, který sice odehrál pouze tři čtvrtiny, ale přesto zaznamenal 27 bodů.

Clint Capela z Houstonu smečuje do koše New Orleans
zdroj: USA TODAY Sports autor: Troy Taormina

Hostujícímu týmu Pelicans došly v pátém utkání během týdne viditelně síly, ani jednou se nedostal do vedení a poprvé během této série prohrál. V Západní konferenci klesl na 6. místo.

Za osmým triumfem v řadě kráčeli hráči Houstonu od první minuty. Když jich bylo odehráno sedm, vedli 21:6 a v průběhu zápasu až o 29 bodů. Kouč Mike D´Antoni proto mohl hlavní opory šetřit.

Harden přidal k 27 bodům i 8 asistencí a 6 doskoků. Zdatně mu sekundoval pivot Clint Capela, který se postaral o 18 bodů, 16 doskoků a 6 bloky si vyrovnal osobní maximum. "Jen další výhra do sbírky," řekl stroze po klubovém rekordu Eric Gordon, který při absenci ústředního rozehrávače Chrise Paula nastoupil podruhé za sebou v základní sestavě a dal 19 bodů. "Máme vyšší cíle," dodal jasně.

New Orleans se mohlo tradičně spolehnout na podkošového hráče Anthonyho Davise, který si zapsal 25 bodů a 8 doskoků. Nikdo další se ale výrazněji neprosadil. "Neříkám to jako omluvu, ale kluci už byli viditelně unavení. Končíme těžkou venkovní sérii, nezačali jsme dobře, a to si proti tomuhle týmu nemůžete dovolit," uvedl trenér Pelicans Alvin Gentry.

Prohry New Orleans mohla využít Minnesota, ale ve Philadelphii od začátku bodově ztrácela a prohrála 108:120. Desátý triple double v kariéře zaznamenal australský nováček Ben Simmons za 15 bodů, 12 doskoků a 13 asistencí a táhne slavný klub Sixers za první účastí v play-off po šesti letech.

V dresu Detroitu se zase blýskl pivot Andre Drummond, jenž k 15 bodům přidal 20 doskoků. Pistons doma přehráli Chicago 117:95. Dobrou formu potvrdil i další pivot Dwight Howard, který pomohl Charlotte k výhře 102:98 v Dallasu 18 body a 23 doskoky.

NBA:

Dallas - Charlotte 98:102, Detroit - Chicago 117:95, Houston - New Orleans 114:91, Memphis - LA Lakers 93:100, Orlando - Phoenix 105:99, Philadelphia - Minnesota 120:108.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články