Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Horáková se vrací k basketbalu, bude hrát za Hradec Králové

Hradec Králové - Autorka vítězného trojkového pokusu z mistrovství Evropy 2005 Eva Horáková se vrací k basketbalu a po osmnácti letech bude hrát českou ligu. Nejlepší hráčka Evropy za rok 1996 dnes podepsala roční smlouvu se Sokolem Hradec Králové. "První impulz přišel okolo Vánoc a pořád jsem zvažovala, jestli jo, nebo ne," řekla Horáková, za svobodna Němcová, v televizní reportáži. Nakonec přijala a stanovila si vysoké cíle. "Abych byla spokojená, tak bych měla mít v průměru patnáct bodů a osm doskoků," řekla.

Horáková poprvé ukončila kariéru v roce 2002 kvůli zranění kolena, ale vrátila se a podruhé odešla v lednu roku 2006 kvůli ztrátě motivace a dalším zdravotním komplikacím. V zápětí se provdala za o čtrnáct let mladšího basketbalistu Ladislava Horáka, s kterým má dceru Sandru.

Horáková působila v letech 1988 až 1991 v USK Praha, od té doby hrála výhradně v zahraničních ligových soutěžích. Skvělé roky své kariéry prožila ve francouzském týmu Bourges, s nímž v letech 1997 a 1998 zvítězila v Evropské lize. Prosadila se ale i v zámořské WNBA, kde hrála za Cleveland.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články