Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Harden heroickým výkonem zastínil Jamese, Suns překazili návrat Nowitzkého

Nejužitečnější hráč minulého ročníku NBA James Harden dovedl basketbalisty Houstonu famózním výkonem k vítězství nad Los Angeles Lakers. K výhře 126:111 přispěl 50 body, 11 asistencemi a 10 doskoky.

James Harden
zdroj: Reuters autor: Thomas Shea

Rockets byli v minulé sezoně krůček od postupu do finále NBA, v novém ročníku se ale trápí. Texaský celek je zatím až na 13. místě Západní konference. Ve čtvrtek ale fanoušci Houstonu mohli na chmury zapomenout, protože Harden předvedl historický výkon.

Ještě necelých pět minut před koncem Lakers prohrávali pouze 106:109 a Harden měl na kontě 35 bodů. Do konce utkání však přidal dalších patnáct. Předtím si nezvykle sám řekl o střídání. "To se moc nestává, překvapilo mě to. Ale myslím, že ta pauzička mu pomohla se nadechnout k takovému závěru," uvedl Hardenův spoluhráč Chris Paul. "Hrát 45 nebo 46 minut není snadné pro nikoho v lize. Jsou tu samí výborní hráči. Takže jsem si oddechnul a nabral síly, aby mi to šlo," řekl Harden.

V zápase proměnil čtyři z 12 tříbodových střel, ale při trestných hodech byl téměř neomylný. Z 19 jich trefil 18.

Hvězda Lakers LeBron James se zlobil, že jeho tým umožnil Hardenovi házet tolik šestek. "To se nesmí stát. Dává koše všemi možnými způsoby. Umí nájezdy, dávat trojky z odskoku. Nemůžete mu to usnadňovat," uvedl James, který dal 29 bodů.

Triple double s 50 body zaznamenal počtvrté v kariéře. Kromě něj podobný kousek v historii ligy předvedlo jen pět hráčů - Russell Westbrook, Wilt Chamberlain, Elgin Baylor, Kareem Abdul-Jabbar a Richie Guerin. Lakers nestačilo 29 bodů LeBrona Jamese, ani 24 bodů Kylea Kuzmy.

Nevedlo se ani Los Angeles Clippers, kteří utrpěli debakl v San Antoniu 87:125. Spurs si připsali nejvyšší výhru v sezoně díky sedmi dvouciferným střelcům, které vedl LaMarcus Aldridge s 27 body. Zatímco domácí stříleli s úspěšností 57,8 procenta, Clippers se dostali pouze na 35,7 procenta. Jejich nejlepším střelcem byl Tobias Harris se 17 body.

Podeváté z posledních deseti utkání prohráli Chicago Bulls, tentokrát podlehli v Orlandu 91:97. Ještě půl minuty před koncem bylo vyrovnáno, ale koncovku ovládli domácí. Vítězný koš dal Nikola Vučevič, jenž byl s 26 body nejlepším střelcem utkání. Hosty vedl s 23 body Zach LaVine.

Sérii deseti porážek ukončili hráči Phoenixu, kteří zdolali Dallas 99:89. Suns tak překazili sezonní debut Dirka Nowitzkého, jenž se vrátil po zranění a za šest minut dal dva body. Čtyřicetiletý německý veterán nastoupil už do 21. sezony v jednom klubu, což je nový rekord NBA. Suns k výhře vedl T. J. Warren s 30 body. K pozici nejlepšího střelce Dallasu stačilo Harrisonu Barnesovi 15 bodů, DeAndre Jordan měl 14 bodů a 15 doskoků.

Je nám líto, video expirovalo.
Nowitzki si zahrál NBA poprvé v sezoně

Výsledky:

Houston - LA Lakers 126:111, Orlando - Chicago 97:91, Phoenix - Dallas 99:89, San Antonio - LA Clippers 125:87.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články