Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Golden State znovu posunulo rekord a po triumfu v Clevelandu je výhru od titulu

Cleveland (USA) – Už jen jedna výhra a je hotovo. Basketbalisté Golden State zvládli i třetí finálový zápas série NBA s Clevelandem a po triumfu na palubovce Cavaliers 118:113 mohou slavit titul už v pátek. Ještě tři minuty před koncem přitom domácí tým vedl o šest bodů, ale hráči Warriors v čele s Kevinem Durantem zakončili zápas šňůrou 11:0.

Stephen Curry (vlevo) se raduje se spoluhráčem z Golden State Kevinem Durantem
zdroj: REUTERS autor: Ken Blaze

Třetí finále nabídlo dosud nejvyrovnanější průběh, i tak mělo stejného vítěze. Warriors si v play-off připsali rekordní 15. triumf v play-off za sebou. Nyní jsou blízko pátému titulu v klubové historii, na ten zatím poslední z předloňska čekali 40 let.

Ani jeden celek si nevypracoval dvouciferný náskok a oba týmy se celkem osmnáctkrát vystřídaly ve vedení. Cavaliers držel ve hře opět LeBron James, který sahal po triple doublu s 39 body, 11 doskoky a devíti asistencemi.

Tentokrát se k němu přidal i Kyrie Irving s 38 body. Rozpačitý výkon však předvedl Kevin Love, který sice nasbíral 13 doskoků a šest získaných míčů, ale proměnil jedinou z devíti střel z pole a zůstal na 9 bodech.

Je nám líto, video expirovalo.
Golden State míří za titulem, Cleveland zdolalo i potřetí

Poprvé v sérii se výrazněji prosadil J. R. Smith, který nastřílel 16 bodů a právě po jeho trojce šel Cleveland tři minuty před koncem do vedení 113:107. Jenže to byly poslední body domácích.

Za hosty nejdříve snížil Stephen Curry, poté přidal přesnou střelu za dva body Durant. Za domácí se neprosadili James ani Irving, a tak přišel další koš z rukou Duranta. Přesnou trojkou 45 sekund před koncem poslal Warriors do vedení 114:113. Domácí už se neprosadili a Warriors potvrdili třetí výhru v sérii čtyřmi trestnými hody.

"Díval jsem se pouze na dno koše. Na téhle střele jsem pracoval celý život, takže vidět ji tam spadnout, bylo hodně osvobozující. Teď ještě musíme jednou vyhrát," řekl Durant, který nasázel 14 bodů v poslední čtvrtině, celkově k 31 bodům přidal osm doskoků a je blízko prvnímu titulu v kariéře.

Klay Thompson zazářil 30 body a Curry přidal 26 bodů, 13 doskoků a šest asistencí. Warriors si pomohli 16 trojkami a zvítězili i přes 18 ztrát. Cavaliers udělali o šest ztrát méně, ale trefili jen 12 trojek. Hráči Golden State patnáctou výhrou v play-off v řadě opět posunuli rekord NBA a nyní už drží i nejdelší vítěznou sérii ve vyřazovacích bojích napříč všemi profesionálními soutěžemi v zámoří (NBA, NHL, MLB i NFL).

Cleveland - Golden State 113:118 (32:39, 61:67, 94:89)

Nejvíce bodů: James 39, Irving 38, Smith 16 - Durant 31, K. Thompson 30, Curry 26. Fauly: 25:28. Trestné hody: 25/21 - 24/22. Trojky: 12:16. Doskoky: 37:44. Diváci: 20.562. Stav série: 0:3.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články