Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
EuroCup žen 2024/2025

Galatasaray prokázal svou suverenitu a porazil KP Brno o 26 bodů

Galatasaray prokázal svou sílu a ve 3. kole Eurocupu přehrál domácí KP Brno 92:66. Tým z Istanbulu si připsal třetí vítězství v soutěži a jasně vévodí skupině J. Brňanky mají na svém kontě jednu výhru a dvě porážky.

Anežka Kopecká v utkání s Galatasarayem
zdroj: ČTK autor: Patrik Uhlíř

"V první čtvrtině jsme se hodně trefovali za tři vody, a pak už tolik ne," okomentovala podařenou úvodní část zápasu Anežka Kopecká, která zaznamenala v utkání 23 bodů a devět doskoků.

Střetnutí s ostříleným celkem si Kopecká pochvalovala, byť rozdíl ve hře byl patrný. "Je to úžasné, nemáme tolik příležitostí si zahrát proti takovým hráčkám," dodala.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Sestřih utkání KP Brno – Galatasaray

Brněnský tým vstoupil do utkání velmi odvážně a sebevědomě. Dobrým pohybem eliminoval výškovou převahu soupeřek a zásluhou výtečné střelby držel s favoritem krok. Jen za první čtvrtinu proměnily svěřenkyně trenérky Marcely Krämer pět trojek, v dalším průběhu pak přidaly už jen dvě.

Od druhé čtvrtiny se začala projevovat zkušenost třináctinásobného mistra Turecka, jehož dres hájí reprezentantky mnoha zemí. Střelecky táhla Galatasaray Belgičanka Julie Vanloová, Korejka Pak Či-so a Brianna Fraserová z Ázerbájdžánu.

V poločase prohrával domácí tým o devět bodů, ale zbraně nesložil. Dal do hry své maximum, tvrdě pracoval v obraně i v útočné snaze, jenže rozdíl výkonnosti se stále prohluboval, až se ustálil na konečném rozdílu 26 bodů.

"Odehrály jsme dobrý zápas, zejména v prvním poločase, pak se začala projevovat velká kvalita soupeřek a jejich výšková převaha," zhodnotila Kopecká.

Příští týden ve středu hrají Brňanky doma odvetu s portugalským mistrem Sportiva z Azorských ostrovů. V jeho hale zaznamenaly zatím jedinou výhru v tomto ročníku Eurocupu.

KP Tany Brno – Galatasaray Istanbul 66:92 (27:24, 41:50, 51:76)

Nejvíce bodů: A. Kopecká 23, Galíčková 19, Šotolová 13 – Fraserová 23, Parková 18, Vanloová 17.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články