Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Fenerbahce zdolalo o čtyři body Bayern, Veselý byl druhý nejlepší střelec utkání

Jednou klopýtli a hned zase zabrali. Basketbalisté Fenerbahce Istanbul vyhráli bitvu s Bayernem Mnichov 88:84 v pátém kole Euroligy. Jan Veselý přispěl k triumfu tureckého šampiona, jemuž aktuálně patří třetí místo, 16 body. Španělská Gran Cararia s Ondřejem Balvínem v sestavě naopak prohrála v Moskvě s tamějšími Khimki 72:87. Nováček prestižní soutěže proto klesl na předposlední pozici.   

Utkání Fenerbahce - Bayern
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst/kolbert-press/ autor: Matthias Stickel

Český basketbalista odehrál 28 minut a byl druhým nejlepším střelcem zápasu. Úspěšnější byl pouze Veselého spoluhráč Luigi Datome, který si připsal 19 bodů. Mužstvo německých mistrů táhl s 15 body Devin Booker.

Fenerbahce v minulém týdnu podlehlo v derby Anadolu Efes, a i tentokrát byl duel vyrovnaný až do konce. Do závěrečné čtvrtiny šly týmy za nerozhodného stavu 65:65 a letošním finalistům soutěže se souboj podařilo definitivně zlomit až v poslední pětiminutovce.

Evropská liga basketbalistů - 5. kolo:

CSKA Moskva - Olympiakos Pireus 69:65, Baskonia Vitoria - Darüssafaka Istanbul 82:56, Fenerbahce Istanbul - Bayern Mnichov 88:84 (za domácí Veselý 16 bodů, 5 doskoků, 2 asistence)Budučnost Podgorica - Panathinaikos Atény 67:72, Žalgiris Kaunas - Real Madrid 79:90, Milán - Anadolu Efes Istanbul 81:80, Chimki Moskva - Gran Canaria 87:72 (za hosty Balvín 6 bodů, 4 doskoky), 

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články