Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Evropská liga basketbalistek je rozlosována. USK čekají Kursk či Fenerbahce

Nejprestižnější evropská soutěž basketbalistek zná svůj jízdní řád. USK Praha se v základní skupině utká z nejvýše nasazených ruských týmů s Kurskem a vyhne se tentokrát pětinásobným šampionkám z Jekatěrinburgu. Ve skupině A se české mistryně střetnou také s Fenerbahce Istanbul, Salamankou, Lyonem, Arkou Gdyně, dalším ruským týmem Orenburgem a vítězem předkola mezi tureckým Izmitem a Miškovcem.

Utkání USK - Braine
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

Nový ročník by měl být v základních skupinách rozehrán 14. října, USK se hned v prvním kole představí na palubovce největšího favorita Kursku. První domácí duel by měly Pražanky sehrát na konci října ve třetím kole proti Lyonu. Start soutěže ale definitivně potvrdí až zasedání výkonného výboru FIBA Europe 1. září.

V minulé sezoně, jež se kvůli koronaviru nedohrála, obhajoval celek z české metropole bronz. Po druhém místě ve skupině A za Jekatěrinburgem útočil na další účast ve Final Four, před čtvrtfinálovou fází však byla soutěž v březnu přerušena a následně ukončena.

Soupeřky znají také basketbalistky KP Brno, které se představí v Evropském poháru. Moravanky narazí ve skupině D na MBA Moskva, polský Gorzów, s nímž hrály už loni, a turecký tým Elazig Özel Idare.

Je nám líto, video expirovalo.
USK čeká Kursk a Fenerbahce

Los Evropské ligy basketbalistek:

Skupina A: USK Praha, Fenerbahce Istanbul, Kursk (Rus.), Salamanka (Šp.), Izmit (Tur.)/Miškovec (Maď.), Lyon (Fr.), Arka Gdyně (Pol.), Orenburg (Rus.).

Skupina B: Bourges (Fr.), Jekatěrinburg, Riga, Girona (Šp.)/Sepsi (Rum.), Galatasaray, Basket Landes (Fr.), Šoproň (Maď.), Schio (It.).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články