Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Euroliga by se mohla dohrát na podzim. FIBA uvažuje nad možným formátem

Venku jsou nové plány na možné dohrání basketbalové Euroligy. Soutěž, v níž hráčky USK Praha před rokem obsadily třetí příčku, by se mohla dohrát na podzim formátem turnaje pro osm čtvrtfinálových účastníků.

Basketbalistky USK Praha
zdroj: ČTK autor: Kamaryt Michal

Euroliga byla kvůli pandemii koronaviru do odvolání přerušena v polovině března v průběhu čtvrtfinále, v němž hráčky USK měly nastoupit proti Schiu.

Vedení FIBA nyní přišlo s návrhem soutěž dohrát na přelomu září a října turnajem pro osmičku čtvrtfinalistů.

FIBA o tom nyní bude jednat se zástupci klubů a národních soutěží. Rozhodnutí, jestli se dohraje nejen Euroliga, ale i Evropský pohár mužů a žen, by mělo padnout na konci května. "Shodli jsme se na tom, že nejlepší možností, jak uzavřít sezonu těchto tří soutěží, budou závěrečné turnaje na jednom místě," uvedla FIBA v prohlášení. 

Vedení USK se zatím postojem k dokončení Euroligy nezabývalo, protože informaci dostalo teprve dnes. "Je to čerstvá záležitost. Připravují dotazník, kde se nás budou ptát, co bychom chtěli a co bychom nechtěli. Z toho pak udělají nějaký závěr, který předloží vedení FIBA a to rozhodne," řekl generální manažer klubu Marek Kučera.

"Za sebe si dokážu představit, že budeme rádi, když se udělá nějaký turnaj a bude to třeba příprava na novou sezonu, ale nemyslím si, že by to mělo být nazvané jako dohrávka sezony 2019/20. To prostě tak není," připomněl Kučera, že většina klubů by na dodatečný závěrečný turnaj přijela se zcela jinými týmy, než se kterými se představila v základní části.

Hráčské smlouvy jsou totiž většinou platné jen do léta a poté se kádry obměňují. "Nedokážu si představit, že by se nějaká liga dohrávala s jinými hráčkami, než se kterými se hrálo původně. To mi z filozofického hlediska nepřijde správné," prohlásil Kučera.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články