Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Embiid předčil Antetokounmpa, Dončič se proti New Orleans blýskl 49 body

Philadelphia porazila obhájce titulu z Milwaukee 123:120 a dostala se před ně na třetí místo v tabulce Východní konference NBA. Pomohla jim k tomu jejich největší hvězda Joel Embiid, který 42 body a 14 doskoky předčil v souboji nejlepších střelců soutěže Janise Antetokounmpa. Řecký hráč si připsal 32 bodů, 11 doskoků a devět asistencí. Nejlepším střelcem čtvrtečních zápasů však byl Luka Dončič, který 49 body, 15 doskoky a osmi asistencemi dovedl Dallas k výhře 125:118 nad New Orleans.

Utkání Milwaukee - Philadelphia
zdroj: ČTK/AP

Embiid už podeváté v sezoně překonal hranici 40 bodů. Jeho zásluhou se Philadelphii na přelomu druhé a třetí čtvrtiny povedlo otočit skóre rychle z minus 12 bodů na plus 15. Jenže Sixers o náskok znovu přišli a rozhodovalo se až v koncovce.

V ní potvrdil svou sílu Embiid, který v posledních sedmi minutách byl v útoku Sixers téměř u všeho. Nahrával a sám zakončoval. Dvě a půl minuty před koncem zařídil vedení, které už si Philadelphia pohlídala trestnými hody.

Skvělou formu potvrdil Dončič, který potřetí z posledních čtyř zápasů dal přes 45 bodů. Slovinský reprezentant skvěle vstoupil do zápasu a už v první čtvrtině dal 19 bodů. Dallas vyhrál úvodní část 45:27 a postupně navýšil náskok na 24 bodů. Pelicans vedení C.J. McCollumem a jeho 38 body však přece jen dokázali v závěru zápas zdramatizovat a snížit 37 vteřin před koncem na rozdíl čtyř bodů, ale Dallas už výhru nepustil.

"Luka rychle určil, jak se bude zápas vyvíjet. Můžeme tu sedět celý den a rozebírat jeho hru. Je neuvěřitelné, co na hřišti předvádí. Není dost přívlastků, abychom to popsali," prohlásil kouč Dallasu Jason Kidd.

Miami vyhrálo dramatickou bitvu s Charlotte 111:107 ve druhém prodloužení, když ve čtvrté čtvrtině dotáhlo čtrnáctibodovou ztrátu. V prvním prodloužení bylo blíže k výhře Charlotte, ale Montrezl Harrell proměnil dvě vteřiny před sirénou jen jeden trestný hod. Ve druhé nastavené pětiminutovce pak vzali zápas do svých rukou Jimmy Butler a Kyle Lowry. Klíčová byla Butlerova trojka 31 vteřin před koncem na pětibodový rozdíl. Do té doby se přitom Butler střelecky trápil a proměnil jen pět z 24 střel.

"Ale nesměl jsem to vzdát. Musel jsem zůstat agresivní a střílet. Prostě jsem nechtěl prohrát. V tom je síla našeho týmu. Je tu hodně hráčů, kteří prostě nechtějí prohrát," řekl Butler. Miami se znovu ujalo vedení ve Východní konferenci, kde má shodnou bilanci jako Chicago. 

Výsledky:

Brooklyn - Washington 103:117, Charlotte - Miami 107:111 po prodl., LA Clippers - Houston 142:111, Milwaukee - Philadelphia 120:123, New Orleans - Dallas 118:125.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články