Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Embiid je s 59 body rekordmanem sezony, Garland také dal přes padesát bodů

Joel Embiid se blýskl 59 body a nejlepším výkonem této sezony přispěl k výhře Philadelphie nad Utahem 105:98. Navíc přidal jedenáct doskoků, osm asistencí a sedm bloků. Stal se tak prvním hráčem v historii soutěže, který dokázal zapsat přes 50 bodů, deset doskoků, pět asistencí a pět bloků v jediném utkání. Životní noc prožil i Darius Garland, jeho 51 bodů však Clevelandu nestačilo a Cavaliers prohráli s Minnesotou 124:129.

Joel Embiid
zdroj: USA Today Sports autor: Bill Streicher

Embiid navázal na 42 bodů z nedělního zápasu proti Atlantě a předvedl jeden z nejlepších výkonů, jaké kdy NBA viděla od podkošového hráče.

V poslední čtvrtině proti Utahu dal 26 z 27 bodů Philadelphie a celkově se postaral o 58 procent bodů svého týmu. Navíc i díky jeho dvěma blokům už Utah v posledních třech minutách neskóroval.

"Byl to nejdominantnější výkon, jaký jsem kdy viděl, pokud počítáme útok i obranu. Bylo to něco neuvěřitelného," žasl trenér Philadelphie Doc Rivers.

V historii Sixers nastříleli víc bodů jen Wilt Chamberlain (68, 65, 62 bodů) a Allan Iverson (60 bodů). "Jsou to obrovské legendy, které neskutečně respektuji. A být v jejich společnosti pro mě znamená hodně. Prostě jsem měl horkou ruku a spoluhráči mě proto hledali," řekl Embiid.

Kamerunský rodák jako teprve třetí hráč v historii dal v součtu dvou po sobě jdoucích zápasů přes sto bodů. Rázem se dostal na třetí místo tabulky střelců s průměrem 32,3 bodů na zápas.

Garland takovou radost z nejlepšího výkonu kariéry neměl. Sám sice trefil deset trojek a zaostal jen šest bodů za rekordem Clevelandu, ale Kavalíři přesto prohráli.

"Když jsem šel střídat, ani jsem nevěděl, že mám padesát bodů. Nikdo mi to neřekl a já se jen soustředil na to, jak zápas vyhrát. Statistiky jsem nesledoval. To je skvělé na tomto týmu, že nám nejde o statistiky, ale o tým. Proto nemohu mít radost ze svého výkonu, když jsme prohráli," řekl Garland.

Minnesotu táhli za výhrou D'Angelo Russell s 30 body a 12 asistencemi a Karl Anthony Towns s 29 body.

Zazářil i Anthony Davis, který svým nejlepším výkonem sezony v podobě 37 bodů a 18 doskoků dovedl Los Angeles Lakers k výhře 116:103 nad Brooklynem. Lakers vyhráli teprve potřetí v sezoně, přestože postrádali LeBrona Jamese.

Také Shai Gilgeous-Alexander nastřílel 37 bodů a Oklahoma City i díky němu přestřílela New York 145:135. Josh Giddey v dresu Thunder přidal triple double 24 bodů, 10 doskoků a 12 asistencí.

Obhájce titulu Golden State podlehl v derby Sacramentu 115:122. V dresu Kings zářil Domantas Sabonis s 26 body a 22 doskoky.

Výsledky nedělních zápasů NBA:

Chicago - Denver 103:126, Cleveland - Minnesota 124:129, LA Lakers - Brooklyn 116:103, New York - Oklahoma City 135:145, Philadelphia - Utah 105:98, Sacramento - Golden State 122:115, Washington - Memphis 102:92.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články