Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Elhotová po 16 letech opouští USK, důvodem je rodina

Kateřina Elhotová bezesporu patří mezi žijící legendy USK Praha. Během šestnácti sezon v dresu pražského celku získala 12 mistrovských titulů a před šesti lety dokonce vyhrála Euroligu. Nyní je však spojení ElhotováUSK u konce.

Je nám líto, video expirovalo.
Elhotová končí po 16 letech v USK

Za odchodem Elhotové z USK stojí do značné míry euroligové bubliny, ve kterých v poslední sezoně musela trávit někdy i dva týdny bez malého syna Dana. "Já bych to zvládla, kdybych neměla malého. Pořád jsem myslela na to, že nejsem s ním," přiznává česká reprezentantka v rozhovoru pro Českou televizi.

S USK se ale rozchází v dobrém. O novém angažmá chce mít jasno po červnovém mistrovství Evropy. Jak přiznává, priority už nemá jen čistě sportovní. "Sluníčko, pláž a chci, aby to vyhovovalo celé rodině, když už se takhle vydáme do zahraničí," líčí Elhotová.

Klub spočítal, že Elhotová opouští mistrovský tým s bilancí 399 ligových utkání a 4579 bodů. Vicemistryně světa z roku 2010 Pražankám pomohla k dvanácti ligovým titulům a k převzetí nadvlády nad domácí soutěží po Brnu. V roce 2015 s nimi ovládla i Evropskou ligu.

"Týmu se dařilo přilákat zahraniční posily, právě z Brna přišla i Eva Vítečková. I díky tomu jsme jako USK mohli být lepší a lepší. Začali jsme být konkurenceschopní i na evropské scéně. Pak přišla paní trenérka Natália Hejková. Ona má ten dar vybrat hráče tak, aby to pasovalo do nějakýho kontextu a aby si ty hráčky sedly," shrnula Elhotová.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články