Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Durant nesáhne po opci a stane se z něj nechráněný hráč

Kevin Durant nevyužije opci a stane se v NBA nechráněným volným hráčem. Podle zámořských médií nyní se svým manažerem zvažuje možnosti pro další působení v lize. Vyloučené ale není ani jeho setrvání u Golden State Warriors. 

Kevin Durant
zdroj: ČTK/AP autor: Eric Christian Smith

Trh s volnými hráči se otevře v neděli. Přestože si třicetiletý Durant kvůli přetržené achilovce nejspíš nezahraje v celé příští sezoně, zůstává žhavým zbožím a velký zájem o něj veřejně projevili například New York Knicks či Brooklyn Nets.

O služby zkušeného ostrostřelce ale stojí i jeho dosavadní klub. Na rozdíl od konkurentů, jejichž možnosti jsou pravidly omezeny na maximálně čtyřletou smlouvu na 164 milionu dolarů, mohou Warriors předložit Durantovi pětiletý kontrakt až na 221 milionů.

Desetinásobný účastník Utkání hvězd Durant odehrál v NBA už dvanáct sezon. Druhý hráč draftu z roku 2007 působil také v Seattlu a Oklahomě.

S Golden State získal dva tituly a v uplynulé sezoně zaznamenal v 78 zápasech v průměru 26 bodů, 6,4 doskoku a 5,9 asistence. Zranil se v pátém finálovém utkání proti Torontu, které pak v dalším duelu zpečetilo zisk titulu.

Poslechněte si Basketbal fokus podcast:

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články