Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Durant bude dál hrát za šampiony Golden State

Oakland (USA) - Hvězdný basketbalista Kevin Durant se dohodl s mistrovskými Golden State Warriors na nové dvouleté smlouvě. Podle zámořských médií podepíše nejužitečnější hráč letošního finále NBA kontrakt na 53 milionů dolarů s možností odstoupit od něj po prvním roce.

Nová smlouva má devětadvacetiletému Durantovi garantovat v příští sezoně příjem 25 milionů dolarů, což je o milion a půl méně, než měl v minulém ročníku. Podle médií měl přitom možnost podepsat nejvyšší možnou smlouvu na 34 milionů ročně.

Osminásobný účastník Utkání hvězd prý slevil ze svých nároků proto, aby klub mohl vedle lídra Stephena Curryho udržet i další pilíře týmu Andreho Iguodalu a Shauna Livingstona. Pro Curryho je přichystána smlouva na pět let za 201 milionů dolarů, Iguodala i Livingston už se také dohodli na pokračování v týmu. Smlouvy bude možné podepisovat od čtvrtka.

Mistr světa a dvojnásobný olympijský vítěz Durant se připojil k Warriors vloni v létě jako volný hráč po devíti sezonách strávených v Oklahomě. V prvním roce v barvách Golden State nastřílel v průměru 25,1 bodu na zápas, v play-off pak 28,5 a patřil ke strůjcům finálového triumfu nad obhájci titulu z Clevelandu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články