Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Do Nymburka se po roce vrací Simmons

Nymburk - Do týmu basketbalistů Nymburka se po roce vrací jejich bývalý nejlepší střelec Chester "Tre" Simmons. Uplynulou sezonu strávil v ruské Samaře, s níž vyhrál Vyzývací pohár jako nejužitečnější hráč soutěže.

Vynikající střelec, který ve středu oslaví jedenatřicáté narozeniny, hrál v Nymburce už v letech 2010 až 2012 a patřil k hlavním oporám. V předminulé sezoně nastřílel v dresu českého mistra v Eurocupu v průměru 15 bodů na zápas. Ještě lépe si vedl ve VTB lize, kde byl s průměrem 16,4 druhým nejlepším střelcem celé soutěže.

"Jsme velmi rádi, že se po roce opět střetnou naše profesní cesty s Tre Simmonsem, který v průběhu dvou sezon v našem týmu prokázal, že je vynikajícím hráčem," řekl výkonný ředitel Nymburka Ondřej Šimeček. "Věříme, že se nám podaří navázat na předchozí úspěšnou spolupráci," dodal.

Simmons se narodil a basketbalově vyrostl v Seattlu, kde hrál NCAA za univerzitní tým Huskies. Profesionální kariéru zahájil v roce 2005 za řecký PAOK Soluň. Později hrál na nejvyšší úrovni také ve Španělsku a v Izraeli. Sezonu 2008/2009 strávil v euroligovém Maccabi Tel Aviv. Nejblíže k angažmá v NBA měl v roce 2006, kdy se zúčastnil kempu Seattlu Supersonics.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články