Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Detroit vyhrál i pod vedením nového trenéra, Indiana rozdrtila Denver

Detroit - Basketbalisté Detroitu zůstali po odvolání trenéra na vítězné vlně a pod vedením prozatímního kouče Johna Loyera porazili v NBA druhý tým Západní konference San Antonio 109:100. Pistons vyhráli třetí zápas za sebou a na domácí palubovce neprohráli už pětkrát v řadě.

Utkání Detroit - San Antonio
zdroj: ČTK/AP autor: Carlos Osorio

Vedení Detroitu v neděli propustilo trenéra Mo Cheekse a Loyerovi se premiéra na lavičce vydařila. Pomohl mu k tomu Brandon Jennings, který dal v devíti z posledních deseti zápasů minimálně dvacet bodů a i tentokrát normu s 21 body naplnil. 

"Jsou to dva různí trenéři. Jeden (Loyer) je hodně hlasitý, ten druhý se drží trochu zpátky. Oba jsou ale skvělí, zvlášť Cheeks byl pro mě něco jako otec. Tohle je ale NBA, takhle to chodí," okomentoval změnu na lavičce Jennings, jenž přidal šest asistencí a čtyři doskoky.

Hvězdám Spurs se naopak nedařilo. Tony Parker a Tim Duncan dali shodně jen jedenáct bodů, Duncan navíc zavinil šest ztrát San Antonia a nezaznamenal ani jeden ofenzivní doskok. (VIDEO)

Už 40. vítězství v sezoně si připsal lídr Východní konference Indiana. Jeden z aspirantů na titul rozdrtil Denver 119:80, což je nejvyšší vítězství Pacers v této sezoně. Tým se tak rychle oklepal z nedělní těsné prohry s Orlandem. (http://www.nba.com/games/20140210/SASDET/gameinfo.html?ls=slt)

"Minule jsme udělali spoustu chyb, neodehráli jsme zápas pořádně, a to nás stálo vítězství. Bojujeme o první místo v konferenci a nemůžeme si dovolit takhle ztrácet," řekl David West, s 25 body nejlepší střelec zápasu. (VIDEO)

Houston prodloužil vítěznou sérii na šest zápasů poté, co na hřišti Minnesoty vyhrál 107:89. Domácí tým se musel obejít nejen bez zraněných Kevina Martina a Nikoly Pekoviče, ale i bez trenéra Ricka Adelmana, který duel z osobních důvodů vynechal.

Kevin Love sice Timberwolves táhl a i přes viditelné problémy s levým stehenním svalem byl s 31 body nejlepším střelcem zápasu, spoluhráči ale zaostávali. Hosté těžili z týmového výkonu a všichni hráči základní pětky Houstonu dali minimálně 14 bodů. (VIDEO)

Toronto oslavilo v duelu s New Orleans po dvou prohrách první vítězství. Třetí porážku v řadě utrpělo Milwaukee, které nestačilo doma na Boston. Už sedm zápasů trvá černá série Philadelphie, 76ers tentokrát utrpěli debakl 80:123 na hřišti Golden State. Warriors v této sezoně větším rozdílem nevyhráli. (VIDEO)

Výsledky:

Detroit - San Antonio 109:100, Golden State - Philadelphia 123:80, Indiana - Denver 119:80, Milwaukee - Boston 86:102, Minnesota - Houston 89:107, Toronto - New Orleans 108:101.

Zdroj
ČTK, nba.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články