Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno

Curry rozplakal New York, smekl před legendami a řekl: Doufám, že rekord už nikdo nepřekoná

Jako už mnohokrát ve své kariéře poslal míč s lehkostí sobě vlastní do koše. Na střelu, kterou zajistil Golden State vedení 12:10 v newyorské Madison Square Garden, však nikdy nezapomene. Steph Curry se v ten moment stal nejlepším trojkařem historie NBA a fanoušci, trenéři, rozhodčí i soupeři mu v ikonické hale aplaudovali vestoje.

Stephen Curry z Golden State po zápisu do historie NBA
zdroj: AP autor: Mary Altaffer

Trenér Warriors Steve Kerr si okamžitě vzal time out, aby hvězdnému rozehrávači dopřál zasloužené ovace před zrakem jeho otce, kterému Curry okamžitě předal míč, s nímž historického milníku dosáhl. 

V beznadějně vyprodaném dvacetitisícovém kolosu mu tleskala i manželka Ayesha s dětmi, univerzitní kouč Bob McKillop nebo předchozí držitel bájného rekordu Ray Allen.

"Bylo to něco speciálního. Děkuji moc všem v hale za to, jak mi tento okamžik zpříjemnili a nechali mě se v něm na chvíli ztratit," chválil Curry příznivce v New Yorku. "Jakmile jsem dostal míč a vystřelil zpoza oblouku, věděl jsem, že to bude dobré - cítil jsem se jako doma," doplnil.

Po zmíněném utkání, v němž pří vítězství Golden State 105:96 zapsal 22 bodů, má rodák z Akronu na kontě už 2977 úspěšných trojek, o čtyři více než Allen. Ten ale k milníku potřeboval o 511 zápasů více. Třetí je Reggie Miller (2560), který si duel v Madison Square Garden nenechal ujít rovněž.  

"K Rayovi a Reggiemu jsem vzhlížel jako kluk. Oni nastavili laťku a stali se synonymem pro ostrostřelce," smekl Curry před legendami.

Dvojnásobný nejužitečnější hráč NBA má stále jen 33 let, Allen hrál o osm let déle. S průměrem 5,4 trojek na zápas a kariérní úspěšností přes 43 procent může posunout zmíněnou laťku hodně vysoko. "Co se mě týče, jsem na procento úspěšnosti trojek hrdý a jsem zároveň hrdý na to, že nám pomáhá vítězit." 

"Uvidíme, co se stane a jak dlouho ještě budu hrát, ale doufám, že číslo posunu na hranici, kterou už nikdo nepřekoná," dodal trojnásobný šampion zámořské soutěže.

Fenomenální rozehrávač pochopitelně sklízel v New Yorku chválu ze všech stran. Výjimkou nebyl ani komisionář NBA Adam Silver. "Steph Curry změnil basketbal. Prostřednictvím svého umění a mimořádné střelecké dovednosti zanechává fanoušky v úžasu. Gratulujeme mu k historickému milníku," napsal Silver v prohlášení.

Zdroj
ESPN, nba.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články