Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Curry byl opět k nezastavení a dotáhl Golden State k dalšímu vítězství

Podeváté v řadě zapsal v NBA Stephen Curry více než 30 bodů, což basketbalistům Golden State pomohlo ke čtvrté výhře za sebou, tentokrát 119:101 v Clevelandu. Warriors díky skalpu Cavaliers poskočili na devátou příčku Západní konference.

Stephen Curry v dresu Golden State
zdroj: AP autor: David Dermer

Curry přitom neměl svůj nejlepší den a minul osm úvodních pokusů za tři body. Nakonec se zpoza oblouku trefil čtyřikrát. Činili se však spoluhráči, zejména ti z lavičky. Damion Lee, Juan Toscano-Anderson a Jordan Poole dali jako náhradníci dohromady 45 bodů a přehráli lavičku soupeře.

"Poslední dobou je Steph neuvěřitelný. I na své poměry. Díky jeho výkonům jsme na tom výborně a začínají si věřit i ostatní hráči," řekl trenér Warriors Steve Kerr.

Boston slavil na palubovce Los Angeles Lakers po výsledku 121:113 a pátou výhrou v řadě se dotáhl v tabulce Východní konference na čtvrtou Atlantu, která prohrála 109:120 se třetím Milwaukee.

Lakers nadále scházejí hvězdy LeBron James, Anthony Davis i Andre Drummond a žádný z hráčů nedal přes 20 bodů. Celtics táhl se 40 body Jaylen Brown, jenž v zápase minul jen tři střely. Hlavně jeho zásluhou vedl Boston v poslední čtvrtině už o 28 bodů, než náhradníci dovolili domácím v závěru rozdíl skóre snížit na pět bodů. Na poslední dvě minuty se tak Brown vrátil do hry a dalšími dvěma koši pečetil vítězství.

Phoenix vyhrál 122:114 nad Sacramentem a po čtvrtém skalpu soupeře v řadě zaostává za lídrem NBA Utahem o jediné vítězství. Suns táhl pivot Deandre Ayton, který minul jedinou střelu a zaznamenal 26 bodů a 11 doskoků.

NBA:

Atlanta - Milwaukee 109:120
Cleveland - Golden State 101:119
LA Lakers - Boston 113:121
Phoenix - Sacramento 122:114

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články