Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v půlmaratonu

Cleveland ukončil sérii porážek, za Cavaliers debutoval Thomas

Basketbalisté Clevelandu ukončili v NBA sérii tří porážek a při očekávaném debutu Isaiaha Thomase doma porazili Portland 127:110. Hvězdný rozehrávač vracející se po sedmiměsíční pauze zaviněné zraněním kyčle nastřílel z pozice náhradníka 17 bodů za 19 minut hry.

Isaiah Thomas v dresu Clevelandu
zdroj: USA Today Sports autor: Ken Blaze

"Byl to pro mě mimořádný okamžik," komentoval návrat na palubovky osmadvacetiletý Thomas, který nastoupil poprvé od 19. května. Tehdy ještě v barvách Bostonu dohrával sezonu zraněný a podlehl se Celtics ve finále Východní konference právě Clevelandu.

Při premiéře po letním přestupu patřil pouhých 175 centimetrů vysoký dvojnásobný účastník Utkání hvězd NBA ke strůjcům úspěchu. Ve čtvrté části společně s Dwyanem Wadem táhli domácí tým za dvouciferným vedením.

"Byl to první zápas, který jsme odehráli společně, ale už v něm jste mohli vidět momenty, ve kterých nám právě Thomas dodával potřebnou dynamiku, abychom se dostali tam, kam chceme. Jsem rád, že je zpátky a na naší straně," řekl pětatřicetiletý Wade.

"Je to člověk na správném místě. Nikdy nepřestává tvrdě pracovat, nevzdává se a nikdy nezklame," vysekl spoluhráči poklonu LeBron James, se 24 body nejlepší domácí střelec.

San Antoniu pomohl k výhře 100:91 v New Yorku nad Knicks i tříbodový koš Manua Ginóbiliho, který sudí přehlédli. Obroučkou totiž propadla nepovedená přihrávka argentinského rozehrávače a rozhodčí si toho nevšimli, soupeř navíc pokračoval ve hře jako po doskoku.

Až po protestech hostujících hráčů sudí hru přerušili a po dlouhé debatě a zhlédnutí opakovaného záběru na kostce nad hřištěm koš uznali. Spurs se tím v závěru třetí čtvrtiny ujali vedení o 14 bodů a výhru už nepustili.

"Přihrával jsem na LaMarcuse (Aldridge), ale spěchal jsem, aby nebyl ve vteřinách. A jak to dopadlo, je neuvěřitelné," řekl Ginóbili.

Kouč San Antonia Gregg Popovich slavil 1176. vítězství v NBA a posunul se před George Karla na páté místo historického pořadí mezi trenéry s nejvíce výhrami. V čele statistik je Don Nelson s 1335 úspěchy.

Phoenix porazil na domácí palubovce nejhorší tým soutěže Atlantu 104:103. Zasloužili se o to zejména Devin Booker a TJ Warren, kteří dohromady nastříleli 65 bodů (34+31).

Výsledky úterních zápasů NBA:

Cleveland - Portland 127:110, LA Clippers - Memphis 113:105, New York - San Antonio 91:100, Phoenix - Atlanta 104:103, Sacramento - Charlotte 111:131.

Zdroj
ČTK, YouTube

Hlavní zprávy

Nejčtenější články