Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Cleveland si připsal rekordních 25 trojek a deklasoval Atlantu

Cleveland (USA) - Basketbalisté Clevelandu rozdrtili ve druhém semifinále Východní konference Atlantu 123:98 a v sérii vedou 2:0. Cavaliers soupeře přestříleli především z velké vzdálenosti a s bilancí 25 úspěšných tříbodových pokusů stanovili nový rekord NBA. Více jich žádný klub v zápase základní části ani v play-off neproměnil.

Cleveland - Atlanta
zdroj: Reuters

Tým loňských finalistů, který Atlantu porazil v devíti vzájemných zápasech ve vyřazovacích bojích za sebou, kráčel za vítězstvím suverénně. V prvním poločase se domácí trefili z dálky osmnáctkrát a do přestávky vedli 74:38. "Když se takhle trefují z dálky, nevím, jestli je vůbec někdo může porazit. Doufali jsme, že jim to tam jednou musí přestat padat, ale nepřestalo," povzdechl si Kyle Korver.

V polovině třetí čtvrtiny překonali Cavaliers dosavadní rekord play-off 21 trojek stanovený před necelými dvěma týdny Golden State a poslední čtvrtinu strávili vytvářením volných trojek pro překonání celkového rekordu, který držely s 23 trojkami Orlando (2009) a Houston (2013).

Lídr domácích LeBron James přispěl k vítězství 27 body, čtyřikrát se trefil zpoza oblouku. Dokonce sedmi trojkami se blýskl J. R. Smith, autor 23 bodů. Alespoň jednou z dálky uspělo deset hráčů Clevelandu. Nejlepším střelcem trápících se hostů byl s 16 body Paul Millsap, 14 bodů přidal Jeff Teague. "Dnes to byl pro nás mimořádný večer. V lize bylo a je tolik skvělých týmů s tolika střelci, a přesto jsme to my, kdo drží rekord v trojkách. Skvělý pocit," řekl James.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články