Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Číž vystřílel devíti trojkami Kolínu první výhru nad Ústím nad Labem

Adam Číž se devíti proměněnými trojkami zasloužil o vítězný vstup Kolína do čtvrtfinálové série proti Ústí nad Labem. Středočeši vyhráli první zápas mezi čtvrtým a pátým celkem základní části 81:77 a jejich kapitán se na tom podílel celkem 35 body. Sérii mezi Brnem a Pardubicemi také rozehrál lépe domácí tým, celek z moravské metropole zvítězil 89:84.

Adam Číž
zdroj: ČT4 autor: Josef Vostárek

Číž devíti tříbodovými koši vytvořil rekord sezony. V zápase proměnil polovinu pokusů zpoza oblouku, jeho spoluhráči přidali už jen dvě trojky.

Domácím se povedla na přelomu poločasů šestnáctibodová šňůra od stavu 33:42, a byť ještě v poslední čtvrtině vedení ztratili, závěr patřil jim.

V posledním hracím období dal devět ze svých 19 bodů Pavol Lošonský, třetí tahoun Kolína Jakub Petráš zaznamenal double double za 16 bodů a 15 doskoků.

"Skvělý individuální výkon Adama Číže, dal nám devět trojek a ty střely, které měl, musím říct, že nebyly úplně jednoduché. S obranou jsme relativně spokojení, problém u nás byl dneska útok, na který se musíme víc zaměřit," řekl ústecký kouč Jan Šotnar.

Jeho protějšek Miroslav Sodoma přes výhru úplně spokojený s výkonem týmu nebyl. "Pro mě nepochopitelně jsme vstoupili do utkání, a myslím si, že celé utkání jsme hráli, ustrašeně. Věřím, že to z kluků spadne a zítra to bude daleko víc suverénnější výkon a že navážeme tam, kde jsme dnes končili," řekl kolínský trenér.

Brňané se v prvním poločase dostali z devítibodového manka až do dvanáctibodového vedení a po změně stran už před sebe soupeře nepustili.

Velký rozdíl mezi oběma týmy byl v přínosu lavičky. Ta domácí dala 49 bodů, byť se o všechny postarali jen tři hráči včetně lídra a autora 20 bodů Oleksandra Mišuly, náhradníci Pardubic přispěli jen 17 body.

Střelecky Východočechy táhl Dantez Walton s 20 body, David Pekárek si připsal 13 bodů a 11 doskoků.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články