Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Branky, body, vteřiny

Chomutov zvládl vstup do Eurocopu. Gorzów po obratu porazil o šest bodů

Úspěšný vstup do letošního Eurocupu za sebou mají chomutovské basketbalistky. V domácím prostředí po obratu v závěrečné čtvrtině porazily soupeřky z polského Gorzówa 90:84. Češky přitom během utkání prohrávaly už o šestnáct bodů. 

Utkání Chomutov – Gorzów
zdroj: ČTK / Profimedia

V soutěži se hráčky Chomutova dočkaly první výhry, o kterou při loňském premiérovém startu usilovaly marně. Pětadvaceti body Levhartice táhla Charlotte Velichová, která dala pět trojek.

Double double zaznamenala Kateřina Rokošová, připsala si 12 bodů a 10 doskoků. Nejlepší střelkyní zápasu byla v dresu polského týmu Řekyně Elena Tsinekeová s 27 body, k nimž přidala 11 asistencí. Šesti trojkami se blýskla Američanka Lauren Hansenová, autorka 22 bodů.

Výborný zápas odehrála v úvodním kole Evropského poháru Petra Holešínská, která 25 body pomohla španělskému Jairisu deklasovat ve skupině B Panathinaikos Atény 101:54. Česká reprezentantka, která v minulém ročníku nastupovala za Zaragozu v Eurolize, proměnila čtyři ze sedmi trojek.

Ve čtvrtek se do druhé nejvyšší klubové soutěže po Evropské lize zapojí KP Tany ve skupině J. Brněnský klub se představí na Azorských ostrovech, kde se utká s týmem Sportiva, kam v létě odešla z Hradce Králové Pamela Effangová.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články