Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Chicagu se nedaří. Bulls prohráli také s Utahem

Chicago Bulls se ne a ne chytnout. Tým prohrál třetí ze čtyř posledních zápasů, když nestačil na Utah (98:102). Bulls nepomohlo ani osm bodů a čtyři asistence Tomáše Satoranského. Chicago ve Východní konferenci kleslo na desátou příčku za Charlotte, které zvítězilo 109:106 nad Clevelandem.

Tomáš Satoranský
zdroj: Reuters

Chicago přitom mělo čtvrteční zápas dobře rozehraný a v úvodu druhé půle vedlo o 11 bodů. Pak ale Utah předvedl šňůru 24:4 a získal dvouciferný náskok. Bulls se ještě vrátili do hry a 103 vteřin před koncem srovnal na 96:96 Zach LaVine trojkou po Satoranského asistenci. Jenže dvacet sekund před koncem odmítl další srovnání neproměněným nájezdem a Utah už si výhru pohlídal.

Satoranský patřil k důležitým postavám na přelomu poločasu, kdy Chicago šňůrou 15:0 získalo dvouciferný náskok. Vedle dvou košů přidal i dvě asistence a pomohl týmu do vedení, jenže náhradníci Chicaga náskok neudrželi. S českým rozehrávačem na hřišti přitom Bulls vyhráli o čtyři body.

Je nám líto, video expirovalo.
Miami se v NBA probránilo k vítězství


Satoranský po šesti zápasech za sebou tentokrát nezaznamenal dvouciferný počet bodů. Přesto byl čtvrtým nejlepším střelcem týmu. Nejlepší byl LaVine s 26 body, za Utah dal 19 bodů Bojan Bogdanovič.

"Jsme nový tým a stále si na sebe zvykáme. Chtěl jsem, abychom byli dobří v obraně, a to jsme. Teď musíme zlepšit doskakování a zapracovat na útoku. Mám rád tuhle partu kluků. Dřou a není jim jedno, jak dopadneme. Snaží se reprezentovat Chicago co nejlépe," řekl kouč Bulls Jim Boylen.

Miami předvedlo velmi dobrou obranu a zdolalo obhájce titulu z Toronta 84:76. Raptors tak porazilo i podruhé v sezoně a spolu s Milwaukee jsou Heat jediní, kdo zatím neprohrál dva zápasy po sobě. Ve Východní konferenci si tak pojistili třetí místo právě před Torontem. Kanadský celek, jemuž stále chybí klíčový hráč Pascal Siakam, střílel s úspěšností jen 31 procent. Serge Ibaka dal 19 bodů.

Dallas zvítězil 123:111 nad Brooklynem po dalším výborném výkonu Luky Dončiče. Slovinská hvězda zaznamenala 31 bodů, 13 doskoků a sedm asistencí. Když Dončič odpočíval, zastoupil ho autor 25 bodů Seth Curry.

Nováček Michael Porter si vytvořil nové maximum 25 bodů a pomohl tak Denveru k vítězství 124:116 nad Indianou. A to i přesto, že v dresu Nuggets odehrál hvězdný pivot Nikola Jokič jen 24 minut kvůli potížím s fauly. Nakonec ale k výhře přispěl 22 body, z nichž 12 dal v poslední čtvrtině.

Denver tak uhájil druhou příčku na Západě před Los Angeles Clippers, kteří přehráli Detroit 126:112. Šetřili přitom své hvězdy: Paul George odehrál jen 16 minut, Kawhi Leonard 24 minut a společně dali jen 30 bodů. Detroitu nepomohlo ani to, že hned devět hráčů mělo dvouciferný počet bodů, nikdo však nedal více než 15.

Oklahoma zvítězila počtvrté za sebou, San Antonio zdolala 109:103. Na sedmé příčce Západní konference už tak má náskok pěti výher na nepostupové příčky.

Výsledky NBA:

Chicago - Utah 98:102 (za domácí Satoranský 8 bodů, 4 asistence), Cleveland - Charlotte 106:109, Dallas - Brooklyn 123:111, Indiana - Denver 116:124, LA Clippers - Detroit 126:112, Miami - Toronto 84:76, Minnesota - Golden State 99:84, Sacramento - Memphis 128:123, San Antonio - Oklahoma City 103:109.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články