Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Chicago sestřelilo New Orleans trojkovou smrští, přispěl i Satoranský

Klubový rekord v podobě 25 trojek pomohl basketbalistům Chicaga k vítězství v utkání NBA nad New Orleans 129:116. Český reprezentant Tomáš Satoranský tentokrát zapsal tři body, dva doskoky a osm asistencí. Dařilo se i obhájcům titulu LA Lakers, kteří udolali Oklahomu City 114:113 po prodloužení. Šestým skalpem soupeře v řadě se Lakers přiblížili lídrovi soutěže Utahu, s nímž mají shodně výher, ale o zápas více.

Lakers se proti Oklahomě dlouho nedařilo a ve druhé čtvrtině prohrávali už o 20 bodů. Ztrátu smazali až v posledních pěti minutách pod taktovkou LeBrona Jamese - 49 vteřin před koncem však proměnil koš s faulem Luguentz Dort a Oklahoma City šla znovu do vedení, které pak potvrdila ještě trestnými hody. Míč si ale vzal James a trojkou zařídil prodloužení.

V něm se obě mužstva přetahovala, klíčová byla trojka Wesleyho Matthewse 42 vteřin před koncem po Jamesově přihrávce. Thunder pak už jen dvoubodovým košem snížili.

Bulls byli za trojkovým obloukem k nezastavení

Chicago předvedlo proti New Orleans povedený ofenzivní výkon podtržený 36 asistencemi. Výsledkem byly volné střely a klubový rekord 25 trojek. Devět z nich dal Zach LaVine, se 46 body nejlepší střelec dne. Jen o jednu trojku méně měl Coby White, autor 30 bodů. Stali se tak prvním duem v historii s alespoň osmi trojkami za zápas.

"Když se dostanete do ráže, tak je vše snazší. Pak je jen třeba střílet a střílet. Kéž by tomu tak bylo každý zápas, ale to samozřejmě nejde," řekl LaVine. "Jejich pohyb s míčem byl neuvěřitelný. Jejich útok byl skvělý a navíc všechno trefovali," ocenil soupeře Zion Williamson, jenž táhl Pelicans 29 body.

Jednu trojku dal i Satoranský, který během 19 minut na hřišti především tvořil hru. Opět patřil k nejlepším hráčům svého týmu v hodnocení plus minus, když při jeho pobytu na hřišti Bulls přehráli soupeře o 17 bodů.

Antetokounmpo na vše sám nestačil

Milwaukee nepomohlo ani 47 bodů Janise Antetokounmpa a prohráli 124:125 s Phoenixem. Suns táhl Devin Booker, který pět ze svých 30 bodů dal v závěrečných třech minutách a šlo o poslední body jeho týmu.

Těsnou výhru si připsal také Dallas - ten v poslední čtvrtině otočil až třináctibodové vedení Atlanty a nakonec zvítězil 118:117. I díky dalšímu triple doublu Luky Dončiče. Slovinský basketbalista posbíral 28 bodů, 10 doskoků a 10 asistencí. Atlanta si však stěžovala na to, že při poslední akci byl faulován Trae Young a nemohl se dostat k míči na poslední střelu. Tu vyslal Danilo Gallinari a netrefil se.

"Ta akce byla namalovaná pro mě. Já bych rozhodně neutíkal pryč a nepadal na zem jen tak. Šel bych si pro míč a snažil se zápas vyhrát, ale nemohl jsem," popsal Young, který spadl po kontaktu s probíhajícím pivotem soupeře.

Los Angeles Clippers zdolali Minnesotu 119:112 i díky sezonnímu maximu Kawhiho Leonarda, jenž dal 36 bodů. O bod méně nastřílel Kyrie Irving, který dovedl Brooklyn k výhře 104:94 nad Indianou.

NBA:

Brooklyn - Indiana 104:94
Chicago - New Orleans 129:116 (za domácí Satoranský 3 body, 8 asistencí, 2 doskoky)
Dallas - Atlanta 118:117
Denver - Cleveland 133:95
LA Lakers - Oklahoma City 114:113 po prodl.
Memphis - Charlotte 130:114
Minnesota - LA Clippers 112:119
Phoenix - Milwaukee 125:124
Washington - Toronto 115:137.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články