Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Český pohár Skupiny ČEZ Veltrusy

Češky přejely Velkou Británii. Výkon byl snad až moc dobrý, varuje trenérka Ptáčková před ME

Dva body chyběly do stovky. České basketbalistky deklasovaly v přípravě na ME Velkou Británii 98:44. Nejlepší střelkyní byla s 16 body Petra Holešínská. Přímé přenosy evropského šampionátu basketbalistek odvysílá ČT sport i ČT sport Plus.

Je nám líto, video expirovalo.
Ohlasy po utkání Česko – Velká Británie

"Nesmíme z toho uhnout, nesmíme být uspokojené. To je teď náš problém, protože výkon byl snad až moc dobrý. Dnes to není jen o Petře Holešínské, dneska to byly všechny hráčky. Holky opravdu skvěle sdílely míč, viděla jsem spolupráci. Nikdo dlouho nedržel balón, byla to konečně chytrá česká hra a to byl základ k vytvoření lepších pozic a nedostávaly jsme se do těžkých situací," řekla trenérka Romana Ptáčková.

Domácí hráčky začaly trojkou kapitánky Renáty Březinové a vedly brzy 7:2. Britky sice snížily, ale Češky se díky trojkám opět Březinové a Petry Holešinské dostaly do náskoku 18:9 a první čtvrtinu ovládly 25:13 po další trefě Holešínské z dálky. Svůj náskok navyšovaly a ve 14. minutě zařídila Stoupalová už vedení o 20 bodů.

Britky odpověděly devítibodovou šňůrou, ale Kateřina Zeithammerová se dvěma trojkami v řadě postarala o náskok 43:26 a Holešínská i přes jen padesátiprocentní úspěšnost ze čtyř trestných hodů zajistila v první půli i podruhé dvacetibodové vedení.

Výběr trenérky Ptáčkové po pauze ještě více dominoval a třetí čtvrtinu vyhrál poměrem 25:7. Od stavu 55:34 předvedl dokonce šňůru 15:0, kterou začala trojkou Tereza Vyoralová a osmi boy za sebou ji zakončila Stoupalová. Český tým ukázal, že je celý skvěle naladěný.

Do závěrečné části nastoupila poprvé v utkání Dominika Paurová a hned se trefila. Přispěla tak k sérii 20:0, kterou natáhla na přelomu třetí a závěrečné čtvrtiny. Deseti body se pod ní podepsala Simona Sklenářová. Nakonec se Česky radovaly z propastné výhry od 54 bodů a zvítězily v přípravě potřetí ze čtyř zápasů.

Česko – Velká Británie 98:44 (25:13, 47:29, 72:36)

Sestava a body Česka: Stoupalová 14, Březinová a Voráčková po 8, G. Andělová 7, Hamzová 6 - Holešínská 16, Sklenářová 10, Čechová a Zeithammerová po 8, Vyoralová 5, Paurová a Šípová po 4.

Nejvíce bodů Velké Británie: Wilkinsonová 8, Wallaceová 7, Fagbenleová a Josephová po 6.

Fauly: 18:17. Trestné hody: 18/14 - 14/9. Trojky: 10:3. Doskoky: 42:38.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články