Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Denver Pioneers - UMass Minutemens

Češky na Čínu nestačily, s elitním světovým týmem prohrály o 17 bodů

Cheng-jang (Čína) – České basketbalistky se na olympiádu do Ria neprobojovaly, přesto se alespoň v přípravě v čínském Cheng-jangu postavily jednomu z nejlepších týmů světa. Na Čínu ale v přípravném utkání nestačily a po úvodní výhře nad Černou Horou podlehly 54:71.

"My jsme v dnešním utkání nebyli favoritem. Čína ukázala, že má opravdu silný tým, a pokud bude pokračovat v takových výkonech, neměla by ji olympiáda minout," řekl trenér české reprezentace Ivan Beneš.

Češkám sice utekl začátek, což je stálo celé utkání, neustále však nutily domácí hráčky k pozornosti, protože jejich manko se takřka po celou dobu zápasu pohybovalo okolo deseti bodů. Na konečných 17 se vyhouplo až v závěrečných minutách.

"Čína si na začátku získala náskok a my jsme se celou dobu snažili ten bodový rozdíl snížit. Oceňuji holky, že proti takovému týmu, jakým Čína je, nedaly hlavy dolů a bojovaly až do samého konce. Myslím, že se ten zápas musel líbit. Mohl se líbit trenérům, divákům, že viděli hezký sport," zhodnotil Beneš průběh utkání. 

Nejlepší českou střelkyní byla při druhém startu za národní tým Julia Reisingerová s 15 body a devíti doskoky. Dalším soupeřem Češek bude v pondělí výběr Nového Zélandu.

Čína - ČR 71:54 (20:13, 35:22, 51:40)

Nejvíce bodů ČR: Reisingerová 15, Hanušová 12, Vyoralová 11, Zavázalová a Švrdlíková po 4. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články