Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Česko je mezi kandidáty na pořádání Final Four Euroligy

Berlín - Prezident Evropské ligy basketbalistů Jordi Bertomeua se nechal slyšet, že Česká republika je jedním ze států, které projevily zájem o pořádání nejprestižnější klubové basketbalové akce v Evropě. Rozhodnout by se mělo na konci června.

Prestižní Final Four už se v Praze konalo v roce 2006. "Pro příští rok kandidují tři města a zájem je také z Řecka, Srbska, Turecka, Litvy, Ruska a České republiky. Na konci června oznámíme příštího hostitele a možná oznámíme i další dva," řekl Bertomeu v Berlíně před finále letošní sezony Evropské ligy.

Česká basketbalová federace však za iniciativou nestojí. "Myslím, že Final Four Euroligy je něco, co nemá žádnou souvislost s federací, takže si nedovedu představit, že by federace podávala kandidaturu. Jestli si pamatuju, tak v roce 2006 to byla Česká sportovní, což je privátní společnost, která organizovala Final Four," řekl místopředseda ČBF Jiří Zídek, který v Berlíně působí jako komentátor.

Česká sportovní, která v roce 2006 dosud jedinkrát dostala prestižní akci do pražské O2 Areny, však odmítla, že by o pořadatelství nyní usilovala.

S velkou pravděpodobností je však kandidatura znovu vázána na O2 Arenu, jelikož v České republice není jiná hala, která by tak velké akci vyhovovala. Příští rok se v ní bude konat i finálová fáze evropského šampionátu basketbalistek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články