Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Češi stíhali jen v prvním poločase, Francie je v kvalifikaci deklasovala o 35 bodů

Čeští basketbalisté vstoupili do druhé fáze kvalifikace na mistrovství světa jasnou porážkou 60:95 na francouzské půdě. Po prvním poločase drželi svěřenci Ronena Ginzburga náskok čtyř bodů, ale ve druhé polovině domácí potvrdili roli favorita a český tým totálně přehráli. Další duel čeká český celek v sobotu od 18:15 v Chomutově proti Maďarsku a bude zároveň generálkou na mistrovství Evropy. Přímý přenos vysílá ČT sport i ČT sport Plus.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Francie - Česko

Do 18. minuty český tým favorita dostával do úzkých, pak se však Francouzi začali nadechovat. Vojtěch Hruban proměněnou trojkou na sklonku prvního poločasu ještě zajistil Česku čtyřbodový náskok. Po změně stran však Češi nestačili.

"Dva úplně rozdílné poločasy. V prvním začala Francie trochu ospale, my jsme trefili pár střel, dobře jsme se rozběhli. Měli jsme trochu problémy s vytvářením střel, ale dokázali jsme to nahradit, dokud byly síly. Ve druhém Francie o stupeň přidala a my jsme šli o stupeň dolů. Byl tam obrovský rozdíl v agresivitě a tvrdosti," shrnul kapitán Vojtěch Hruban, který byl se 14 body nejlepším českým střelcem.

Jedna ztráta střídala druhou, Francouzi začali hrát agresivněji v obraně, okamžitě trestali sebemenší chybu, zpřesnili střelbu a rozehráli se k famóznímu výkonu. Česká hra se totálně rozpadla a o osudu utkání bylo záhy jasno. Češi uhráli v závěrečných dvou čtvrtinách pouhých 18 bodů.

"Francouzi nám ve druhém poločase ukázali, že jsou jedním z nejlepších týmů na světě. Nedokážu teď najít důvod, proč jsme se nedokázali vyrovnat jejich fyzické hře, ale musíme si z toho vzít ponaučení," doplnil rozehrávač Tomáš Kyzlink.

Výhru Francouzů řídili shodně 16 body Timothé Luwawu-Cabarrot a Guerschon Yabusele. Češi nastoupili bez zraněných rozehrávačů Tomáše Satoranského a Víta Krejčího i nemocného Jaromíra Bohačíka.

Poslechněte si nový díl Basketbal fokus podcastu:

Francie - Česko 95:60 (18:27, 38:42, 66:50)

Nejvíce bodů Francie: Luwawu-Cabarrot, Yabusele oba 16, Gobert 14.

Sestava a body ČR: Hruban 14, Balvín 12, Kyzlink 9, Sehnal 6, Veselý 4 - Jelínek 7, Auda 3, Peterka 3, Kříž 2, Půlpán, Palyza, Vyoral.

Fauly: 16:17. Trestné hody: 20/13 - 13/9. Trojky: 6:7. Doskoky: 43:35.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články